1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OTOBÜSÜ TAŞLADILAR, ASKERLERİ VE POLİSİ DÖVDÜLER
OTOBÜSÜ TAŞLADILAR, ASKERLERİ VE POLİSİ DÖVDÜLER

OTOBÜSÜ TAŞLADILAR, ASKERLERİ VE POLİSİ DÖVDÜLER

Otobüsü taşladılar, askerleri ve polisi dövdüler

A+A-

Lefkoşa’da Doğu kökenli 250 öğrencinin hafta sonu Hakkari’de iki kişinin öldürülmesini protesto etme amaçlı düzenlenen eylem olaylı sonuçlandı

Hakkari Yüksekova’da hafta sonu iki kişinin öldürülmesini protesto etek amacı ile Pazar günü Lefkoşa Kuğulu Park önünde toplanan yaklaşık 250 kişilik doğu kökenli öğrenciler, o bölgede otobüs içinde bulunan bir kişinin kalabalık guruba doğru ülkücü işareti yapması sonucunda ciddi olaylar yaşandı.

Otobüsü taşlayarak camlarını kıran, olayı engellemeye çalışan polisi darp eden ve söz konusu otobüste yolcu olarak bulunan Dinçer Mercan isimli askeri ciddi şekilde darp ederek sağ ayak bileğini kırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan Harun Şen, Yekda Burak, Mahfuz Bulgun ve İbrahim Geçger isimli kişiler dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Tüm zanlılar hakkında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri alınırken, olayla bağlantılı isimleri tespit edilen 15 kişinin aranmakta olduğu kaydedildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ercan Atasay, zanlı Harun Şen, Yekda Burak, Mahfuz Bulgun ve İbrahim Geçger’in 8 Aralık tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz topluluk, ayaklanma, kasti hasar, vahim zarar, darp, polisi darp ve polisi görevinden menetme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Atasay, Doğu kökenli 250 kişilik öğrenci gurubunun söz konusu tarihte Lefkoşa Girne Kapısı bölgesindeki Kuğulu Park önünde Hakkari Yüksekova’da öldürülen 2 kişiyi protesto etmek için toplandıklarını aktardı.

Bölgede bulunan Paşaköy’de sakin Şaban Demirtaş’ın kullanımında bulunan TCD250 plakalı otobüsten yolcuların birinin ülkücü işareti yaptığı gerekçesi ile bir gurup protestocunun otobüsün üzerine koşarak yumruk ve taş attıklarını kaydeden Atasay, o esnada kalabalık guruba engel olmaya çalışan Halil Uyuroğlu isimli polisin de itilmek suretiyle darp edildiğini ve polisi de görevinden men suçunu işlediklerini söyledi.

Protestocuların daha sonra otobüs içinde yolcu olarak bulunan ve KKTC’de vatani görevini yapan Dinçer Mercan isimli kişiyi ciddi şekilde darp ettiklerini ve sağ ayak bileğinin kırılmasına neden olduklarını aktaran polis çavuşu Ercan Atasay, olayla ilgili zanlıların tespit edilerek gözaltına alındığını kaydetti. Atasay, zanlı Harun Şen ve Yekda Burak’ın gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ifade ederek, olayda bulunan ve isimleri tespit edilen 15 kişinin aranmakta olduğunu belirtti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan tahkikatın henüz çok yeni olduğuna, aranmakta olan 15 kişinin ve alınması gereken birçok ifade olduğuna değinen Ercan Atasay, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmayı olumsuz yönde etkileyebileceklerine dikkat çekerek, tüm zanlıların da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatlarının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verirken, tüm zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesine direktif verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.