1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OTOPSİ RAPORU TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ
OTOPSİ RAPORU TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

OTOPSİ RAPORU TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

Perde aralanıyor..

A+A-

Güzelyurt’a bağlı Yayla köyünde 8Aralık’ta av tüfeğiyle karın bölgesinden vurularak yaşamını yitiren Şafak Karmaner’in abisi Aslan Ali Karmaner, “kardeşinin ölümünden sorumlu olabileceği şüphesiyle” dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme, Aslan Ali Karmaner için 5 gün tutukluluk emri verdi.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Alev Ulunay Hüdaverdi’nin huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında Savcı Ergin Atıcı, Güzelyurt Polis Karakolu’nda görevli Müfettiş Muavini Hasan Gökyay’ı tanık olarak dinletti.

Hasan Gökyay, Şafak Karmaner’in 8 Aralık günü Yayla köyü bölgesinde bulunan toprak yolda saat 17.00 sıralarında BP 027 plakalı Renault marka aracın içerisinde ateşli silahla vurulduğunu ve ardından ağır yaralı olarak ambulansla olay yerinden Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındığını ancak ameliyat sırasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Gökyay, 9 Aralık günü hastanede yapılan otopsi sonucunda ateşli silah sonucu hayatını kaybeden Şafak Karmaner’in vücudunda 2 adet derin yaranın olduğunu, iç kanama ve iç organlarının ağır hasar görmesi sonucu öldüğünün tespit edildiğini kaydetti.

Gökyay, olayın araç içerisinde meydana geldiğini ve tüfeğin hafif sağ çapraz yandan; yukarıdan aşağıya doğru ateşlendiğini belirtti. Hasan Gökyay, bunun sonucunda Şafak Karamaner’in ağır bir şekilde yaralandığını kaydetti. Gökyay, yaşanan olayın tek başına olmasının mümkün olmadığını, bu nedenle silahın ikinci bir şahıs tarafından ateşlenebileceği şüphesi doğurduğunu anlattı

Gökyay ayrıca, ateş mesafelerinin farklı olduğunu ve yaraların ayrı olmasından dolayı bu şüpheleri daha da güçlendirdiğini ifade etti. Müfettiş Muavini Gökyay, olay yerinde yapılan araştırmalar sonucu, bir adet av tüfeği 4 adet boş fişek, 10 adet dolu fişek ile bazı kıyafetlerin bulunduğunu söyledi.

 

Otopsi raporu Türkiye’ye gönderildi  
Hasan Gökyay, atış mesafelerinin belirlenebilmesi için otopsi raporunun Türkiye Cumhuriyeti’ne gönderildiğini söyledi.

Gökyay, alınan 17 ifade doğrultusunda yeni ifadelerin temin edilmesi gerektiğini ayrıca, olay yerinde bulunan kamera kayıtları ve telefon dökümlerinin inceleneceğini belirterek, zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Zanlı avukatı Emre Kadri, polisin tutukluluk talebine itiraz etmedi ancak Pazartesi günü yapılacak duruşmada ek tutukluluk süresine itiraz edeceğini söyledi. Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, Aslan Ali Karmaner’in 5 gün poliste tutuklu kalması emrini verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.