1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'OTOPSİ' SEÇİM YASAKLARINA TAKILDI!
'OTOPSİ' SEÇİM YASAKLARINA TAKILDI!

'OTOPSİ' SEÇİM YASAKLARINA TAKILDI!

Seçim yasakları girmeden birçok atama ve istihdam yapan UBP Hükümeti, ülkenin en önemli ve acil ihtiyaçlarından olan bazı doktorların sözleşmesini yenilemedi.

A+A-

Bunlardan biri de önemli ölüm vakarlına bakan otopsi uzmanı Dr. İdris Deniz oldu. Tek otopsi uzmanı Dr. Deniz’in sözleşmesi seçimden önce bitecek.

Otopsi uzmanının sözleşmesi seçim yasaklarına takıldı.

Ülkede branşında tek olan ve birçok önemli ölüm vakalarında imzası bulunan otopsi uzmanı Dr. İdris Deniz’in sözleşmesi 11 Temmuz’da sona eriyor. Seçim yasakları girmeden birçok atama ve istihdam yapan UBP Hükümeti, ülkenin en önemli ve acil ihtiyaçlarından olan bazı doktorların sözleşmesini yenilemedi. Yenilenmeyen sözleşmeler seçim yasaklarına girince yeni hükümet devreye girerek, acil ihtiyaçları içeren doktorların sözleşmeleri için Yüksek Seçim Kurulu ile görüştü.

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rifat Siber, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’in şuanda izinli olup Türkiye’de bulunduğunu belirterek, Temmuz ortasında sözleşmesinin biteceğini konuyu daha önce Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini aktardı.

Sağlık Bakanı Dr. Nuri Gökşin, Başbakan Sibel Siber’in seçim yasaklarıyla ilgili doktorların durumunu hukukçularla görüştüğünü, birkaç gün içerisinde sonuç alınacağını ve sonuca göre hareket edileceğini belirtti.

 

Yenidüzen

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.