1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OTOPSİ SONUCU KISA SÜREDE KIBRIS'A GÖNDERİLECEK
OTOPSİ SONUCU KISA SÜREDE KIBRIS'A GÖNDERİLECEK

OTOPSİ SONUCU KISA SÜREDE KIBRIS'A GÖNDERİLECEK

Ülkeyi derinden sarsan kürtaj skandalıyia ilgili yapılan kazıda bulunan 34 haftalık bebek, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi

A+A-

Elmas TOKAY

Girne Polis Müdürlüğü'nün, geçtiğimiz hafta aldığı ihbar üzerine Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd) isimli 'özel dal' hastanesinde bazı hamileliklerin, yasal olmayan şekilde sonlandırılması olayıyla ilgili başlattığı soruşturması devam ederken, kazıda bulunan 34 haftalık bebek, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi.

Bebeğe otopsi yapılacağı ve sonucun kısa süre sonra gönderileceği bildirildi. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 34 haftalık bebek, dün sabah saatlerinde özel olarak hazırlanan kutu içerisinde bir polis ekibiyle birlikte İstanbul'a gönderildi.Türkiye'nin en büyük adli tıp merkezi olan İstanbul Adli Tıp Kurumu'na teslim edilen bebeğe hemen otopsi yapılacağı bildirildi.

Doktorlara burada müdahale edilecek

Edinilen bilgiye göre, Girne Polis Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği operasyonda tutuklanan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Fahri Karagözlü ve Anestezi Uzmanı Dr. Rasiha Serdaroğlu'na gerekli müdahale KKTC' de yapılacak. Türkiye'ye gitme ihtimalleri bulunan Karagözlü ve Serdaroğlu'nun burada kalacağı, Türkiye'de bir doktor heyetinin KKTC' ye gelip, burada gereken kontrollerinin yapılacağı öğrenildi.

5 fetüs daha aranıyor

Bebek ve fetüsleri daha önce gömdüğünü itiraf eden ve 7'sinin yerini gösteren Aziz Doğgün, 12 fetüsten bahsetti ve 5 fetüs kalıntısının aranmakta olduğu öğrenildi. Polis yaptığı incelemede hastanede fetüsler ya da annelerin hayati tehlike oluşturacak sağlık sorunu bulunduğu şeklinde bir rapor ya da herhangi bir kayıt bulunmadığı, Sağlık Bakanlığı'nın ise kürtajlardan haberdar edilmediği daha önceden öğrenilmişti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.