1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OTOSTOPTA BÜYÜK TEHLİKE!
OTOSTOPTA BÜYÜK TEHLİKE!

OTOSTOPTA BÜYÜK TEHLİKE!

Yüksek öğrenim için farklı ülkelerden KKTC’ye gelen birçok öğrenci toplu taşımacılık sisteminin düzgün olmaması nedeniyle otostop çekmek zorunda kalmaktan şikayetçi. Havadis’e konuşan öğrenciler, otostop çeken kadınların sıklıkla cinsel tacize uğradığını

A+A-

PARTNER ARIYOR ALGISI: Üç yıldır KKTC’de eğitim gören Natalia Gogava, birçok kez otostop çekmek zorunda kaldı. Birçok kez de sözlü tacize uğradığını ifade eden Gogava, “otostop çeken her kadının partner aradığını zannediyorlar. Otostop çekerken tecavüze uğrayıp utandığı için şikayet edemeyen öğrenciler var” dedi

Bahadır AYNA
Ülkemize okumak için yabancı ülkelerden gelen öğrenciler en büyük sorunlarından birini Havadis ile paylaştı. Öğrenciler KKTC’nin taşımacılık sisteminin gelişmemiş olduğunu savunarak otostop çekmek zorunda kaldıklarını belirtti. Öğrenciler arkadaşlarının birçok kez cinsel tacize uğradıklarını söyledi.
“Sadece okula gitmek istiyoruz”
Natalia Gogava isimli bir öğrenci Gürcistan’da otostopçulara saygı gösterildiğini söyleyerek KKTC’de durumun çok farklı algılandığını kaydetti. Gogava, eğer KKTC’de bir kız öğrenci otostop çekiyorsa hemen ‘bu kız partner arıyor’ damgası yediğini söyledi.
“Tecavüze uğrayan bile var”

Natalia Gogava, otostop çektiği için tecavüze uğrayan öğrenciler olabileceğini fakat utandıkları için susmayı tercih ettiklerini söyledi.

Erkek öğrenciler de tacize uğruyor
İsmini ve fotoğrafının yayınlanmaması koşulunda konuşan bir erkek öğrenci ise durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Erkek öğrenci, Hamitköy’den Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne gidene kadar hayatının en utanç verici dakikalarını geçirdiğini belirtti. O.İ., orta yaşlı bir adamın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ve kendisiyle ilişki yaşamak istediğini öne sürdü.

Öğrenciler ne dedi? Öğrenciler ne dedi? Öğrenciler ne dedi?
Betül Kar: “Trafikte otostop çeken kızlara cinsel ilişki teklif edilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Biz öğrenciyiz bazen paramız olmaz, bazen otobüs bulamayız. Bu gibi durumlarda otostop çekmek zorunda kalabiliriz fakat bu durumlarda bizlerden faydalanmak isteyenlere insan bile diyemiyorum. Ben böyle bir şey yaşamadım fakat birçok arkadaşımdan duydum. Bazı kızlar ise çekindikleri için susuyor. Bence böyle bir şey yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı.”

Aidai Salaimanova: “Ben Kazakistan’dan KKTC’ye okumak için geldim, ilk geldiğim yıllarda burayı çok beğendim ne kadar güzel insanları var dedim kendi kendime. Bir gün bir arkadaşım yanıma geldi ağlamaktan gözleri şişmiş durumda, arkadaşım aynen şunları söyledi “Sabah otobüsü kaçırınca derse yetişebilmek için otostop çektim. Yaşlı bir adam aldı beni arabasına, Türkçe konuştuğu için onu anlayamadım bir den saçlarıma dokunmaya başladı, daha sonra bacaklarıma…”  Ben bu sözleri duyduktan sonra böyle insanlar olmaz olsun dedim.”

Natalia Gogava: “Ben Gürcistan’da doğdum. Benim ülkemde otostop çeken insanlara saygı duyulur ihtiyaçtan dolayı olduğunu bilir insanlar alırlar arabalarına ve gidecekleri yere kadar bırakırlar. Ne yazık ki KKTC’de durumlar böyle değil, özellikle bir kız otostop çekiyorsa hemen bu kız partner arıyor damgası yiyor. Belki bazı öğrenciler tecavüze bile uğradı fakat utandıkları için susuyorlar. Ben buradan KKTC yetkililerine sesleniyorum lütfen taşımacılık sisteminizi geliştirin bizde otostop çekmek zorunda kalmayalım.”

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.