1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OVADA BULUNAN KANLI EŞOFMANIN ÜSTÜ BAKIN NERDE ÇIKTI!
OVADA BULUNAN KANLI EŞOFMANIN ÜSTÜ BAKIN NERDE ÇIKTI!

OVADA BULUNAN KANLI EŞOFMANIN ÜSTÜ BAKIN NERDE ÇIKTI!

Kanlı eşofmanın üst kısmı...

A+A-

Polis,yol kenarında, üzerinde kan ve organ parçaları olan eşofman altı, gömlek, erkek atleti, külot ve çorap buldu

Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayetindeki sır perdesi aralanıyor. Annesinin Kuruova’daki evinin balkonunda 18 Haziran tarihinde av tüfeği ile iki el ateş edilerek öldürülen Bayraktar’ın katiline ait olduğu belirlenen kanlı kıyafetlerAvtepe-Yeşilköy arasındaki ormanlık alanda bulundu. Yol kenarında bulunan erkek eşofman altı, erkek gömleği, erkek atleti, külot ve çorabın üzerinde kan ve organ parçaları bulunduğu belirtildi.Üzerinde Bayraktar’ın kanı olduğu düşünülen ayakkabı ve kıyafetlerin dün itibarı ile Türkiye’ye gönderildiği açıklandı. Ayrıca cinayetle ilgili van aracında kan izleri bulunarak tutuklanan kayınpeder MehmetVechi’nin evinde yeni bir arama yapıldı ve bulunan kanlı eşofman altının üst kısmının zanlının dolabından çıktığı belirtildi. Öte yandan zanlının evinde üzerinde kan lekeleri bulunan iç çamaşırları ve kıyafetlerle aynı marka iç çamaşırı ve kıyafetler bulunduğu açıklandı. Cinayetin ardından 19 Haziran tarihinde tutuklanan zanlı dün ek süre talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Sağlık sorunları nedeni ile tutukluluk süresini hastanede geçiren zanlının bu kez polis hücresinde tutulmasına karar verildi.

BAYRAKTAR’IN KANI ÜZERİNDE ŞÜPHESİ
Zanlıyı dün ek tutuklama talebi ile mahkemeye çıkaran polis, 28 Haziran tarihinde yol kenarında atılı vaziyette bir çift spor ayakkabının gözlerine iliştiğini, bunun üzerine bölgedeki aramaları yoğunlaştırdıklarını mahkemeye aktardı. Aramalar neticesinde lacivert renkli erkek eşofman altı, erkek gömleği, erkek atleti, külot ve çorap bulunduğunu açıklayan polis, eşofman altına sıçramış yoğun kan lekesi ve organ birikintileri, yine bulunan gömlek ve atlet üzerinde sıçramış kan lekeleri görüldüğünü dile getirdi. Polis, üzerinde Bayraktar’ın kanı olduğu düşünülen ayakkabı ve kıyafetlerin dün itibarı ile Türkiye’ ye gönderildiğini açıkladı.

KANLI EŞOFMAN ALTININ ÜSTÜ ZANLININ EVİNDE BULUNDU
Polis, kıyafetlerin bulunmasının ardından zanlının evinde yapılan aramada, evin yatak odasındaki dolabın içerisinde eşofman altının üstünün bulunduğunu ve yine olay yerinde bulunan iç çamaşırları ve gömlekle aynı model ve markada olan kıyafetler bulduklarını söyledi. Yine aramalarda bulunan spor ayakkabının aynı modelinin zanlının evinde de bulunduğunu belirten polis, araştırmaların çok yönlü olarak sürdüğünü söyledi. 

45 TÜFEK İNCELENDİ107 KANIT ANALİZ EDİLDİ VE BİRÇOK İFADE ALINDI
Polis,18 Haziran tarihinde meydana gelen cinayetin ardından yürütülen geniş çaplı soruşturma ile ilgili de bilgiler verdi. Polis, ilk etapta Kuruova köyün ve çevresindeki tüm evlerin ve su kuyularının arandığını, toplam 45 adet av tüfeğinin incelenmek üzere emare olarak alındığını, birçok cep telefonu dökümünün incelenmesinin sürdüğünü ve birçok kişiden ifade temin edildiğini söyledi. Toplam 107 emarenin incelenmek için gerekli yerlere gönderildiğini söyleyen polis, 59 emarenin sonucunun geldiğini, Kuruova ve 2 km çevresinde yürütülen arama çalışmalarında bir sonuç alınmaması üzerine arama alanını genişlettiklerini açıkladı.Polis, 28 Haziran Cumartesi günü kanlı kıyafetlerin bulunması ile de soruşturmanın daha da derinleştiğini söyledi.

DİĞER ARACINDA DA KAN BULUNDU
Polis, zanlıya ait Van araçta bulunan kan izleri ile ilgili yapılan araştırma sonucunda kan izlerinin zanlının kendisine ait olduğunu belirlediklerini söyledi. Polis, cinayetle ilgili incelenen kamera görüntülerinde zanlıya ait tespit edilen fordfiesta marka aracında arandığını dile getirerek, aracın koltuk ve bagaj kısmında kan olduğuna inandıkları izler tespit ettiklerini ve izlerin incelenmeye alındığını söyledi.

CİNAYET SİLAHI KAYIP
Polis, olayda kullanılan av tüfeği ve fişeklerin bulunamadığını, aranan emareler ve alınacak olan 50 civarında ifade olduğunu belirterek, zanlının emarelere ve alınacak ifadelere etkisi olabileceğini söyledi. Polis, devam eden soruşturma kapsamında zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

“HASTANE DEĞİL, POLİSTE OLMALI”
Zanlının 18 Haziran 2014 tarihinde Kuruova’da meydana gelen Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili tutuklu bulunduğunu ancak tutukluluk süresini hastanede polis gözetiminde geçirdiğini belirten polis, zanlıdan bulunan kanlı kıyafetlerle ile ilgili izahat alınabilmesi ve soruşturmanın da hızlanabilmesi için zanlının 8 günlük süreyi polis nezaretinde geçirmesini talep etti.

MİLLETVEKİLİ ÖZCENK TANIKLIK ETTİ: “SAĞLIK SORUNLARI VAR, ÖLEBİLİR”
Talep üzerine zanlı avukatı, zanlının olayla ilgisi olmadığını öne sürüp, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tutukluluğa itiraz etti ve Milletvekili Dr. Erdal Özcenk’ i tanık olarak mahkemede dinletti. Dr. Özcenk zanlı ile akraba olduklarını ve uzun süredir zanlıyı tedavi ettiğini söyledi. Özcenk, zanlının 4 yıl önce tedavi görüp su anda atlattığı bir prostat kanseri,6 ay kadar önce by-pass ameliyatı geçirdiğini söyleyerek, zanlının çok küçük olan hücrelerde kalması durumunda tansiyonun fırlayacağını ve hücrede kesinlikle yaşayamayacağını söyledi. Özcenk savcı Ahmet Özlemler’in sorusu üzerine zanlının polis karakolunda hücre dışında pencereli hava alabilen bir oda da sürekli doktor kontrolü altında olması kaydı ile poliste kalmasının zararlı olmayabileceğini belirtti.

BU KEZ POLİSTE KALACAK
Mahkemede aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme bu kez zanlının poliste tutuklu kalmasına ancak gerekli görülmesi halinde derhal doktor kontrolünden geçirilmesine karar verdi. Gözaltına alındığı tarihten itibaren hastanede gözetim altında olan zanlı bu kez 8 gün süre ile poliste tutuklu kalacak.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.