1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “OY İÇİN GELMEYİN, REZİLLİK ÇIKAR”
“OY İÇİN GELMEYİN, REZİLLİK ÇIKAR”

“OY İÇİN GELMEYİN, REZİLLİK ÇIKAR”

Vatandaş kızgın;

A+A-

Doğal afetten doğan zararları tazmin edilmeyen Ulukışlalılar siyasilere öfkeli:

Mesarya bölgesi 29 Aralık 2013 tarihinde şiddetli yağmur ve doluya teslim oldu. Bölgede en çok hasar gören yer ise Ulukışla oldu. Ulukışla’da 13 ev su baskınına maruz kaldı. Yaşanan felaketin ardından başta Başbakan Özkan Yorgancıoğlu olmak üzere birçok bakan ve yetkili bölgeyi ziyaret etti.

Ulukışla’da inceleme yapan yetkililer mağdur olanları en kısa sürede tazmin edeceklerini açıkladı. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen vatandaşların mağduriyeti giderilmedi.

Ulukışla sakinleri, yetkililerin bölge halkını unuttuğunu kapılarını çalmadığını ve mağduriyetlerini gidermediğini söyledi. Bölge halkı siyasilerin sadece seçim zamanlarında, oy istemek için Ulukışla’ya geldiğini öne sürerek, önümüzdeki seçimlerde bölgeye gelmeyi planlayan siyasilere seslendi. Bölge halkı “sakın oy istemek için buraya gelmeyin rezalet çıkar” dedi.

FELAKET BÖLGESİNE GİTMEYEN KALMAMIŞTI
Ulukışla’da yaklaşık iki buçuk ay önce meydana gelen doğal afette birçok evi su bastı. Evlerin yanı sıra, bahçe duvarları yıkıldı, dereler taştı, tarlaları aşan yağmur suları köy içinden geçerken 3 metreye ulaştı. Bazı mandıralar da sular altında kaldı, hayvanlar telef oldu. Şiddetli yağmur ve yoğun dolu yağışı yüzünden kapanan yollar iş makinesi ile açıldı.Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bazı bakanlar, yaşanan felaket üzerine Mesarya köylerine giderek, vatandaşlarla görüştü, hasarla ilgili bilgi aldı.Yorgancıoğlu’na İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif eşlik etti. İncelemelere Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve diğer yetkililer de katıldı.

BÖLGE HALKI İSYAN EDİYOR
Bölgeyi ziyaret eden yetkililer mağdur olanları en kısa sürede tazmin edeceklerini söyledi. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen yaşanan felaketten mağdur olan, evleri, eşyaları, arabaları hasar gören bölge sakinleri tazmin edilmesi. Yetkililerin Ulukışla halkını unuttuğunu, sadece seçim zamanlarında oy istemek için geldiklerini belirterek isyan etti. 

FİRDES KARATOSUN: “OY İÇİN GELİRLERSE REZİL EDERİZ”
“Yaşanan felaketten dolayı büyük zarar gördük. Evim içine dolu ve yağmur suları girdi. Tüm eşyalarım, barakam ve hayvanlarım zarar gördü. Yaşanan felaketten etkilenen 13 hanenin maddi zararı henüz karşılanmadı. Hükümet eğer 13 aileye yardım edecek güçte değilse o koltuklardan insinler. Sel baskını olduğu zaman buraya gelmeyen yetkili kalmadı. Ülkedeki tüm büyük insanlar buraya gelip bizi teselli etti. Şimdi o insanlar neredeler. Sadece adı büyük olan bu insanlar o koltuklardan insinler orada paşa paşa oturmasınlar. Yakında seçim var işte o zaman yeniden buraya akın edecekler. Sakın ola ki Ulukışla’ya uğramasınlar. Gelirlerse rezillik çıkarırız.”

HÜRÜ GÖKSÜ: “ULUKIŞLA HALKI MAĞDUR OLDU”
“Yaşanan felaketin üzerinden aylar geçmesine rağmen maddi zararlarımız karşılanmadı. Devlet tarafında açıklama da yapılmadı.Mutfağım ve eşyaların hasar gördü.Tavanım çöktü. Yetkililer ilk üç gün geldi bir daha da uğramadı.Bir an önce zararlarımızın tazmin edilmesini istiyoruz.Bazı şeyler unutulmasın.Burada yaşayan insanların maddi durumu çok iyi değil. Çoğu aile tek maaşla geçiniyor.

EMİNE ÇAĞLAYAN: “KAPIMIZI ÇALAN YOK”
“İki buçuk ay oldu devletten yardım bekliyoruz ama kapımızı çalan yok.Ama seçimler yaklaşıyor, o zaman buraya gelirler. Yağmur ve doludan tüm eşyalarım zarar gördü.Hayvanlarım telef oldu.Günlerce evimizde yatamadık.Daha selin zarar verdiği eşyaları tamir ettiremedik. Bu kadar insan mağdur oldu ancak ne arayan var ne de soran. Yetkililer sadece seçim zamanları kapımızı çalıyor. Bu seçimler de gelmesinler. Onlara Ulukışla halkında oy yok.”

NAZMİYE ÇAPLAR:“HİÇ UMUDUM YOK”
“Yağmur baskınından eşyalarım ve aracım zarar gördü. Bu kadar zaman geçti, devlet bize yardım etmedi.2006 yılında da evim yanmıştı o zaman da bana yardım etmemişlerdi. Sel olduğu zaman bize yardım edeceklerini söylemişlerdi. Ama benim hiç umudum yok. Ulukışla halkı kimsenin umurunda değil. Madem biz onların umurunda değiliz bundan böyle buraya adım dahi atmasınlar.”

NURAY GÜMÜŞSOY: “ONLARA BUNDAN SONRA OY YOK”
“Tüm eşyalarım zarar gördü, dolu evimin içine kadar girdi.O zaman geldiler şov yaptılar sonra gidip bir daha gelmediler.Ama seçim zamanlarında oy bekliyorlar. Oy zamanı geliyorlar; gene gelecekler o zaman biz tepkimizi koyacağız.Ulukışla’dan bundan sonra kimseye oy yok.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.