1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. OY SAYIMI DEVAM EDERKEN, UKIP'İN BAŞARISI DİKKATİ ÇEKİYOR
OY SAYIMI DEVAM EDERKEN, UKIP'İN BAŞARISI DİKKATİ ÇEKİYOR

OY SAYIMI DEVAM EDERKEN, UKIP'İN BAŞARISI DİKKATİ ÇEKİYOR

İNGİLTERE'DE YEREL SEÇİMLER

A+A-

MİLİBAND'DEN BOŞALAN KOLTUK YİNE İŞÇİ PARTİSİ'NİN

İngiltere ve Galler'de toplam 35 bölge için dün yapılan yerel seçimde oy sayımı devam ederken, Avrupa Birliği (AB) karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) belediye meclis üyelerindeki sayısını artırması dikkati çekiyor.

Şimdiye kadar yapılan oy sayımına göre, koalisyonun büyük ortağı Muhafazakar Parti 201, koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokrat Parti 73, muhalefetteki İşçi Partisi 42, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) de 42 belediye meclisi üyeliğini kazandı.

Bristol, Durham, Essex, Doğu Sussex, Kent, Norfolk, Surrey ve Cornwall gibi bölgelerde 2 bin 300'den fazla belediye meclisi üyesini belirlemek için dün ülkede sandık başına gidilmişti.

Bu arada İngiltere'nin İşçi Partili eski Dışişleri Bakanı David Miliband'in siyaseti bırakmasıyla boşalan Güney Shields milletvekilliği için de dün ara seçim yapıldı.

Ara seçimi İşçi Partisi'nin adayı Emma Lewell-Buck kazanırken, UKIP'in adayı ikinci sırada yer aldı.

AB karşıtı görüşleriyle bilinen ve Nigel Farage'ın genel başkanı olduğu UKIP'in ülkede son dönemde yapılan kamuoyu yoklamalarındaki yükselişi dikkati çekiyor. Parlamentoda milletvekili bulunmayan UKIP'in genel seçimin yapılacağı 2015 yılında İngiliz Parlamentosuna girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin tabanından, UKIP'e kaymalar olduğu da bildiriliyor.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.