1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ÖYLE ABİDİK GUBİDİK BURS BUNDAN SONRA YOK"
"ÖYLE ABİDİK GUBİDİK BURS BUNDAN SONRA YOK"

"ÖYLE ABİDİK GUBİDİK BURS BUNDAN SONRA YOK"

"Öyle abidik gubidik burs bundan sonra yok"

A+A-

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi rektör vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve rektör yardımcıları Golden Tulip Hotel'de Rektörlüğünün 14 Ekim 2014 tarihinden günümüze kendisi ve ekibinin icraatlerini anlattığı bir basın toplantısı düzenledi.

Kıbrıs Postası

Osam görevi aldığı nokta özellikle mali durumun vahim olduğunu anlatarak bu süreç içerisinde mali bir disiplin uyguladıklarını ifade etti.

Prof. Osam DAÜ'nün 1986 yolunda 2014 yılına kadar yaklaşık 30 milyon TL'lik kayıpları olduğunu ve yeni yönetimin bu kayıpların dahi üzerine gitmekte olduğunu söyledi. Osam personelin özlük hakları ile ilgili eski yönetimleri aleyhine açılmış 84 dava bulduğunu ifade eden Osam yönetim olarak DAÜ'deki iç huzurun sağlanması için bu davaları sonuçlandıracaklarını belirtirken, imzaladıkları Toplu İş Sözleşmesi ile de huzurun ve üretimin arttığını söyledi.

DAÜ YASASI BİR AN ÖNCE GEÇMELİ

Osam, yeni ve çağdaş DAÜ Yasası'nın bir an önce geçmesini istediklerini ifade etti. Osam ayrıca DAÜ'yü Lefkoşa'ya da yayacaklarını sonra da Kıbrıs dışına da taşıyacaklarını ifade etti.

Eski Hükümetin Başbakan ve Başbakan Yardımcısı'na da teşekkür eden Osam, kendisini hiçbir zaman talimat vermediklerini ve Özerk üniversite mantığını benimsedikleri ve yeni Hükümet'in de aynı şekilde davrananacağını umduğunu belirtti.

TC Büyükelçiliği ve bağlı kurumlarına da teşekkür eden Prof. Dr. Osam, projelerinin tümüne destek verildiğini ifade etti. Ekibinin çok ağır şartlarda görev yaptığımı belirten Osam, DAÜ çalışanlarına da ayrıca teşekkür etti.

NİCELİK DEĞİL NİTELİK PEŞİNDEYİZ

Osam, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin öğrenci sayısı anlamında nicelik değil nitelik peşinde olduklarını ifade ederek, "DAÜ'ye gelen öğrencinin parasını alırım. Öyle abidik gubidik burs bundan sonra yok" dedi.

Mili Eğitim Bakanı'ndan kendisine bütün işlemleri durdurması konusunda bir yazı geldiğini bir soru üzerine kabul eden Osam, kendisinin de Bakan'a kibar bir dille bunun olamayacağını, kendisinin yasalar ve mevzuat ile bu görev yürüteceğini ifade ettiğini söyledi. Bakanın da bu yanıtı kabul ettiğini ve konuyu kapattıklarını söyledi.

YÖDAK İŞLEVİNİ YİTİRDİ

Osam sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu üniversite, ikinci bir Kıbrıs Türk Hava Yolları vakasına dönüşün eşiğindeydi, biz buna izin vermedik ve vermeyeceğiz. Halkımız rahat olsun."

Bir soru üzerine "sizce bu ülkede YÖDAK var mı" diyen Osam, YÖDAK'ın işlevini tamamen yitirdiğini ifade etti. Kendisinin de orada görev yaptığını ancak durumu görünce istifa etmek dırumında kaldığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.