1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖYLEDE DEĞER VERİYORUZ İNSAN YAŞAMINA...
ÖYLEDE DEĞER VERİYORUZ İNSAN YAŞAMINA...

ÖYLEDE DEĞER VERİYORUZ İNSAN YAŞAMINA...

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde dün yaşanan sağlık sorunu insana verilen değerin bir anlamda ölçüsü oldu ameliyat olması gerekebilr ama ağrı kesici verdiler

A+A-

 

 “Al bu hapı yut pazartesi gel”


Akıncılar Köyü sakini Ece Ailesi bir süredir rahatsızlık çeken kızlarını götürdükleri Acil Servis’te gördükleri muamele karşısında şaşkına uğradı. “Kızınız bu hapları yutsun Pazartesi günü gelsin” cevabını alan aile isyan etti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde dün yaşanan sağlık sorunu insana verilen değerin bir anlamda ölçüsü oldu. Akıncılar Köyü sakini Ece Ailesi bir süredir rahatsızlık çeken kızlarını götürdükleri Acil Servis’te gördükleri muamele karşısında şaşkına uğradı. Dün saat 11:00 sıralarında gittikleri Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde önce Ece Ailesinin kızı Aygül’e bakmayan görevliler, Aygül’e iki adet ağrı kesici vererek Pazartesi günü gelmesini söylediler.

İtirazlarının dikkate alınmadığını gören aile dışarıya çıktı. Ancak dışarıda bir süre bekleyen Aygül’ün tekrar fenalaşmasıyla ve ailenin “bu durumu basına vereceğim” sözleri sonrası Aygül doktor tarafından muayene edildi ve ciddi rahatsızlığı olan Aygül Ece’ye ilaç yazıldı. Bu ilaçların kullanımı sonrasında hastalığın geçmemesi durumunda ameliyat edileceği söylendi. Aygül’ün ailesi ise “mademki ameliyatlık bir durum, var neden hastaneye yatırıp gözetim altına almıyorlar” diye isyan etti.

Şimdi gidin Pazartesi günü gelin

Baba Mehmet Ali Aygül bu sorunun yeni olmadığını, 15 gündür kızlarını doktora gösterebilmek için uğraştıklarını söyledi ve şöyle konuştu:

“Bundan 15 gün önce kızım Aygül’ün rahatsızlığı nedeniyle özel doktora gidecek maddi gücümüz olmadığından Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne geldik. Ne yazık ki kızımızı muayene bile ettiremeden geri döndük. Dün sabah rahatsızlanan kızım Aygül’ü hastaneye getirdik, fişimizi aldık, polikliniğe sıraya girdik; ancak poliklinikte derhal acile götürmemiz söylendi. Acile geldiğimizde ise kızıma bakmadılar. Israrımız sonrası ise bir bakıp, iki adet ağrı kesici hapı elimize verdiler ve ‘Pazartesi günü gelin’ dediler.”

Ameliyatlık hastaya ağrı kesici hap

Hapı alıp dışarıya çıkan Ece ailesi, kızları Aygül dışarıda fenalaşınca tekrar içeride doktor muayenesine tabi tutuldu. Yapılan muayene sonrasında bir takım ilaç yazılan 16 yaşındaki Aygül için, “Bu ilaçları kullansın, geçmezse ameliyata alacağız” denildiği öğrenildi. Aile, “Mademki ameliyatlık bir durum var, neden hastanede yatırıp gözetim altına almıyorlar?” diye sordu. Kızlarının muayene edilmeden, ağrı kesici verip eve geri gönderilmek istendiğini söyleyen baba Mehmet Ali Ece, “Ameliyatlık bir hastaya yapılan muameleye bakın, arkamız olmayınca ilgilenmiyorlar” dedi.

İnsana verilen değer bu kadar

Aygül’ün dayısı Ramazan Acar ise, yeğenini daha önce de hastaneye getirdiğini, ancak her defasında hastane yönetiminin kendilerine ilgisiz davrandığını söyleyerek hastane yetkililerine tepki gösterdi. Yaşadığı duruma isyan eden Ramazan Acar, “Nasıl bir ülkede yaşıyoruz, insan hayatına verilen değere bakın” dedi. Yeğenini iki kere daha hastaneye getirdiğini ifade eden Ramazan Acar, “İlk getirdiğimizde muayene etselerdi şimdi tedavi altına alınmış olurdu” diyerek hastane yetkililerine tepki gösterdi.           

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum