1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OYUN OYNUYORMUŞ!
OYUN OYNUYORMUŞ!

OYUN OYNUYORMUŞ!

7 el ateş etti, “Amacım öldürmek değildi” dedi...

A+A-

Gazimağusa’da Larnaka yolu üzerinde geçtiğimiz Cumartesi gecesi meydana gelen ve tüm yurtta infial yaratan kurşunlama olayının zanlıları dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye olayı aktaran meselenin tahkikat subayı Faysal Güden, zanlı 1 Onur Konuk’un 22 Ağustos 2015 tarihinde saat 22.15 raddelerinde, Larnaka yolu üzerinde bulunan “Kaplan” isimli market önünde zanlı 2  Kaan Taşken Önsal’ın kullanımında olan ve içerisinde zanlı 3 Esat Cabbar Gözalıcı’nın yolcu olarak bulunduğu araca öldürmek kastı ile 7 el ateş açtığını  anımsattı.

Zanlı1 Onur Konuk’un olay yerinin biraz uzağında zanlı 4 Ahmet Altundemir’in de içerisinde bulunduğu araçta tespit edildiğini hatırlatan Güden, zanlının araba ile kaçtığı esnada havaya 2 el ateş ettiğini söyledi.  

Zanlıların aynı gün tespit edilip tutuklandıklarını  söyleyen Güden, zanlılar hakkında 23 Ağustos 2015 tarihinde 3’er gün tutukluluk emri temin edildiğini aktardı.

Demiray’ın evinde de silah bulundu

Yapmış oldukları soruşturmada olayda kullanılan tabancanın  Orhan Demir isimli polis memurundan sirkat edilen tabanca olduğunu ve zanlı 5 Mehmet Demiray’ın evinde, zanlı 2 Kaan Taşken Önsal tarafından zanlı 1 Onur Konuk’a Yaşar Ocak isimli şahsı öldürmesi için verildiğini söyledi.
Ancak zanlı 1 Konuk’un kendisine tuzak kurduğunu düşündüğü için zanlı 2 Önsal’ın aracına ateş ettiğini belirlediklerini anlatan Güden, temin edilen tutukluluk süresi zarfında zanlı 5 Mehmet Demiray’ın ikametgahında arama yaptıklarını ve 9 mm çapında tabanca bulduklarını söyledi.

Silahlar balistik incelemeye gönderildi

Olay yerinden alınan boş kovanlar ile tabancaların balistik incelemeye gönderildiğini belirten Güden, zanlı 4 Ahmet Altundemir’in aracında yapılan aramada ise 4 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap bulunduğunu ifade etti.

Zanlının Narkotik Şube’ye konu ile ilgili ifade verdiğini ve bu ifadenin zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ı da bağladığını anlatan Güden, Narkotik Şube’nin de soruşturma başlattığını söyledi. Mesele ile ilgili soruşturmanın geniş çaplı olarak sürdürüldüğünü aktaran Güden, zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Konuk: Öldürmek için ateş etmedim

Yargıç Banu Soyer’in söz vermesi üzerine söz alan zanlı 1 Onur Konuk, iddia edildiği gibi Yaşar Ocak’ı öldürmek için olay yerine gitmediğini öne sürdü. Zanlı 2’nin kendisini gönderdiği yerin çıkmaz sokak olduğunu görünce kendisi ile oyun oynandığını ve havaya ateş açtığını iddia eden Konuk, aracın arkasından sadece tekerlek ve tampon kısmına olmak üzere 2 el ateş ettiğini söyleyerek öldürmek kastı ile ateş etmediğini öne sürdü. Diğer zanlıların avukatları ise talep edilen tutukluluk süresine itiraz etti.

Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.