1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. OYUNA BAĞIMLILIK NEDENİ,ŞİDDET GENİ
OYUNA BAĞIMLILIK NEDENİ,ŞİDDET GENİ

OYUNA BAĞIMLILIK NEDENİ,ŞİDDET GENİ

Oyuna bağımlılık nedeni, şiddet geni

A+A-

Hollanda'da bilim insanları, çocuklarda video oyunlarına bağımlılığa neden olan bir "şiddet" geni keşfettiler. Araştırmacılar aynı genin, çocuklarda dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğuna da neden olabileceğini belirttiler.

Bilim insanları araştırmada, şiddet içeren video oyunları oynayan ve televizyon dizilerini izleyen gençlerin ortak bir genetik yapıyı paylaştıklarını keşfettiklerini belirttiler.
Araştırmaya beş ve dokuz yaş arası bin 600 çocuk ve ebeveynin katıldığı belirtildi.

Daily Mail'in haberine göre, bilim insanları çocukların doğumundan sonra DNA örnekleri topladıklarını ve Ailelerin de çocukların ne kadar şiddet içeren medyaya maruz kaldığını kaydettiklerini açıkladılar.

ŞİDDETTEN HAZ ALMAYA NEDEN OLUYOR
Araştırmacılar, belirli bir geni paylaşan çocukların, Grand Theft Auto ve Call of Duty gibi oyunları oynamaya ve şiddet içeren dizileri izlemeye daha meyilli olduklarını bulduklarını söylediler.

Çocukların dizi seçimlerindeki genetik etkiyi araştıran ilk çalışmada uzmanlar serotonin geninin, çocuklarda şiddet içeren medyadan haz almalarına neden olabileceğini belirttiler.

Amsterdam Üniversitesi'nden Dr. Sanne Nikkelen, "Sonuçlar, çocukların şiddet içeren medya seçimlerinde genetik bir etkinin varlığını gösterdi. Bu sonuçlar, belirli geni taşıyan çocukların şiddet içeren televizyon programları ve video oyunlarına daha çok eğilim gösterebileceği anlamına geliyor" diye konuştu.

Serotinin geninin çocuklarda ayrıca dikkat eksikliği hiepaktivite bozukluğuna (ADHD) da neden olabileceğini belirten Nikkelen, "Medya kullanımı ve ADHD bağlantılı davranışlar arasındaki ilişkinin incelenmesi önem arz ediyor" diye açıkladı.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.