1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. OYUNCAK PASAPORTLA TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI
OYUNCAK PASAPORTLA TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI

OYUNCAK PASAPORTLA TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI

9 yaşındaki Birleşik Krallık vatandaşı kız, içinde oyuncak bebeğinin olduğu sahte pasaportla Antalya Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığını iddia etti.

A+A-

Antalya Havalimanı'nda pasapırt kontorolü skandalı. Emilly Harris adında 9 yaşındaki Birleşik Krallık vatandaşı küçük bir kız, ailesi ile tatile geldikleri Antalya Havalimanı'nda pasaport kontrolünden içinde en sevdiği oyuncağı "mor boynuzlu at Lilly" nin fotoğrafı olan oyuncak pasaportu ile geçtiğini iddia etti. 

emily.jpg

İngiliz basın kuruluşu Daily Mail'in haberine göre, Gallerli Harris ailesi tatil için geldikleri Antalya'da büyük bir süpriz yaşadılar. Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne giriş yaptıktan sonra anne Nicky (43), kızının yanlış pasaportla Türkiye'ye giriş yaptığını farkettiğini belirtti. Aile'nin iddiasına göre, 9 yaşındaki kızları,  Antalya Havalima'nından Türkiye'ye kendi pasaportu yerine içinde en sevdiği oyuncak bebeğinin resmi bulunan oyuncak bir pasaportla geçti. Pasaport'ta Antalya Havalimanı'nın gümrük damgası da mevcut. 

em2.jpg

Anne Nicky, olayı farkettiğinde şoka girdiğini, başlarına bir bela açılacak diye çok korktuğunu ama hiç bir şey olmadığını belirtti. 

GÜVENLİK SKANDALI 

İddialar doğru ise Antalya Havalimanı'nda büyük bir güvenlik skandalı gerçekleşti. Zira pasaport kontrolünü yapan polis, pasaporttaki kimlik bilgilerinin doğruluğunu ve ve fotoğrafın pasaport sahibine ait olduğunu kontrol etmek zorunda. Yılda 30 milyon yolcunun giriş ve çıkış yaptığı Antalya Havalimanı'nda gerçekleştiği iddia edilen bu olayla henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Kaynak:Akşam

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.