1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OYUNCAK TABANCA BAŞINI YAKTI!
OYUNCAK TABANCA BAŞINI YAKTI!

OYUNCAK TABANCA BAŞINI YAKTI!

Fotoğraf yakalattı!

A+A-

Polis, sosyal paylaşım sitesinde, elinde silah görünümlü çakmak niteliğindeki oyuncak tabancayla çektirdiği fotoğrafı paylaşan İ.K'yle ilgili yaptığı araştırmada, evinde, yasa dışı propaganda nitelikli yayın ele geçirdi

Sedef BOŞNAK

Polis, sosyal paylaşım sitesinde, elinde silah görünümlü çakmak niteliğindeki oyuncak tabancayla çektirdiği fotoğrafı paylaşan İ.K. ile ilgili yaptığı araştırmada, yasa dışı propaganda nitelikli yayın ele geçirdi.

Evinde terör örgütlerin menfaatine propaganda nitelikli yayın bulunduran İ.K dün mahkemeye çıkartıldı ve işlediği suçtan, ileride yargılanmak üzere iki kefilin lehine imza ettiği 15’er bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest kaldı.

Fotoğraf yakalattı

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meselenin tahkikat sorumlusu olan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Tugay Alper’i tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis, 29 Mart 2017’de, zanlının, sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından, elinde tabancayla çektirdiği bir fotoğrafı yayınladığını belirterek, bahse konu fotoğrafı ihbar kabul edip araştırmaya başladıklarını söyledi.

Mahkeme emriyle zanlının Gazimağusa’daki evinde arama yaptıklarını kaydeden tanık polis, burada, terör örgütlerinin menfaatine yayınlar yapan gazete, dergi, kitap ile bir bilgisayar kasası ve 2 adet harici belleği bularak emare aldığını anlattı ve emareleri incelenmek üzere PGM’ye gönderdiğini ifade etti.

Tanık polis, fotoğraftaki tabancanın da çakmak nitelikli oyuncak olduğunu tespit ettiğini sözlerine ekleyerek, zanlı aleyhine başlattığı soruşturmasını tamamladığını dile getirdi ve tahkikatına etki etme olasılığı bulunmadığından mahkemeden uygun teminat talep etti.

Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlıyı, KKTC dışına çıkmaktan men ederek, bu maksatla tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koydu.

Yargıç ayrıca, zanlı lehine,  KKTC vatandaşı ikişer kefilin 15’er bin TL'lik kefalet senedi imza etmesini istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.