1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. OYUNCUDAN UYUŞTURUCU AÇIKLAMASI
OYUNCUDAN UYUŞTURUCU AÇIKLAMASI

OYUNCUDAN UYUŞTURUCU AÇIKLAMASI

OYUNCUDAN UYUŞTURUCU AÇIKLAMASI

A+A-
Uyuşturucu kullanmak için satın almak suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Maral Büyüksaraç, duruşmada New York'ta okurken uyku sorunu çekince bir kere uyuşturucu aldığını, Türkiye'de de oyuncu arkadaşları içerken bir iki kere kullandığını ancak hiçbir zaman satın alarak kullanmadığını söyledi.
 
Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu gibi ünlü isimlerin gözaltına alındığı uyuşturucu operasyonunda adı geçen 'sadece uyuşturucu kullandığı' gerekçesiyle dosyası ayrılan oyuncu Maral Büyüksaraç hakkında ‘Uyuşturucu madde kullanmak için satın almak’ suçundan İstanbul 64. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Şubesi’nin 26 Aralık cuma günü mahkemeye iletilen raporuna göre Büyüksaraç'ın saç numunesinde uyuşturucu maddelerden 'kokain, benzoilekgonin, uyarıcı ve metoklopramid' bulunduğunu bildirdi. Maral Büyüksaraç, hakkında açılan davaya avukatı ile birlikte katılırken bir süre önce gözaltına alınan Engin Günaydın’ın verdiği "Çok stresli bir mesleğim olduğu için ve uyumak için esrar kullanıyordum. Günde 18 saate yakın çalışıyorum. Ahmet Sağlam’ın başka kimseye uyuşturucu verdiğini bilmiyorum, ondan aldığımı da hiç kimseye kullandırtmadım. Bu olaylardan sonra uyuşturucu kullanmayı bıraktım, tedavi olmaya da hazırım" ifadesinin benzerini verdi.
 
Maral Büyüksaraç ifadesinde henüz 17 yaşında olduğunu, çok stresli bir iş yaptığını, eğitim için bulunduğu New York'ta uyku sorunu ile baş edemeyince bir kere kullandığını söyledi. Türkiye'de hiçbir zaman uyuşturucu satın alıp kullanmadığını öne süren Büyüksaraç, "Yoğun sigara tükettiğim için bir sonraki içtiklerimi de esrar sandılar. Arkadaşlarım sorduklarında defalarca ‘Hayır’ dedim. Çağatay Ulusoy uyuşturucu operasyonunda içeri alındığında polis beni arayarak en son benimle telefonla görüştüğünü söylediğini belirttiler. Bildiğimi anlattım, bu kadar. Şüpheli bir durum olsa bu kadar süre beklenilmezdi sanırım" dedi.
 
Maral Büyüksaraç, duruşmaya girişinde polislere telefonunu teslim ederken, "Özel hayatım diye bir şey kalmadı" diye yakındı. Dava, dosyadaki eksikliklerin giderilebilmesi için ertelendi. İş adamı Mete Büyüksaraç, yargılanan kızı Maral Büyüksaraç ile defalarca konuştuğunu her defasında "Hayır kullanmıyorum" dediğini belirtirken, şunları söyledi: "O daha çok küçük ona haksızlık yapıyorlar. Türkiye'de eminim 2-3 kere uyuşturucu kullanan tek kişi benim kızım değil. Amerika'da yoğun okul hayatında bir kere kullanmış. Türkiye'de de annesini çok özlüyor, stresli set hayatı onu çok bunaltıyor. Ama kızımın uyuşturucu madde satmak gibi durumlarla ilgisi yok. Bu en kısa zamanda anlaşılacak."
 
Maral Büyüksaraç, ekrandaki ‘Bizimkiler’, ‘Lazutlar’ dizisinin yanı sıra Şerif Gören’in ‘Ay Büyürken Uyuyamam’ ve Türkiye’ye geldikten sonra günlerce kayıp olarak aranan daha sonra İstanbul'da cesedi bulunan Amerikalı turist Sarai Sierra'nın hayatından esinlenerek çekilen 'Gecenin Tenhasında' filminde, ayrıca Kenter Tiyatrosu’nda oynamıştı, Büyüksaraç, 2011’de 'Cahide Sonku Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’nü almıştı.
DHA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.