1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZ KIZINA VE KOMŞUSUNUN KIZINA...
ÖZ KIZINA VE KOMŞUSUNUN KIZINA...

ÖZ KIZINA VE KOMŞUSUNUN KIZINA...

Sapık baba...

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir baykur'un haberine göre; Yeni Boğaziçi köyünde 11 yaşındaki öz kızına ve komşusunun kızı olan 12 yaşındaki kıza cinsel içerikli video izlettiği iddiasıyla tutuklanan zanlı Hasan Demir, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Yeni Boğaziçi köyünde 11 yaşındaki öz kızı ile komşusunun kızı olan 12 yaşındaki kıza tasarrufundaki cep telefonu ile cinsel içerikli video izlettiği iddiası üzerine tutuklanan zanlı Hasan Demir hakkındaki soruşturma devam ederken, mesele ile ilgili yürütülen tahkikat yön değiştirdi. “Cinsel taciz” suçlamasıyla tutuklanan ve 14 Eylül tarihinden beri tahkikat maksatlı poliste tutuklu bulunan zanlı Demir, tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. “Cinsel taciz” suçlamasıyla Mağusa Kaza Mahkemesine çıkarılan zanlı Demir’in tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı. Zanlının olay günü kendisine ait olduğu tespit edilen Samsung Galaxy A8 Plus model cep telefonu kullandığı ve tutuklanacağını anlaması üzerine karısı ile cep telefonlarını değiştiği ve tutuklanınca da karısına ait olan Samsung J7 model telefonu kendisininmiş gibi gösterip polise teslim ettiği ortaya çıktı. 

 

Zanlı, Samsung J7 model telefonun kendisine ait olduğunu beyan etti

Meselenin tahkikat memuru, zanlı Hasan Demir aleyhine yapılan suçlamanın 11 Eylül 2018 tarihinde Yeni Boğaziçi köyündeki evinde 11 yaşındaki öz kızı, küçük oğlu ve komşusunun 12 yaşındaki kızı ile birlikte oldukları esnada izlemekte olduğu cinsel içerikli videoyu her iki kız çocuğuna da göstermesi yönünde olduğunu anımsattı. Zanlının evinde yaşandığı iddia edilen cinsel taciz olayının polisin bilgisine 13 Eylül tarihinde gece saatlerinde getirildiğini belirten tahkikat memuru, yapılan şikayet üzerine 14 Eylül tarihinde 12 yaşındaki müşteki kızın ifadesinin Sosyal Hizmetler Dairesi görevlisi huzurunda temin edildiğini ve zanlı Demir’in aynı gün tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Tahkikat memuru, zanlının evinde yapılan aramada zanlının polise teslim ettiği Samsung J7 marka cep telefonu dışında başka bir elektronik cihaz tespit edilemediğini belirtti. Zanlının tutuklanmasının ardından gönüllü ifade verdiğini anımsatan tahkikat memuru, zanlının ifadesinde polise teslim ettiği Samsung J7 marka cep telefonunun kendisinin kullandığı telefon olduğunu ve içerisinde takılı bulunan sim kartın kendisine ait olduğunu, olay tarihinde de aynı cihaz ve hattı kullandığını beyan ettiğini açıkladı.

 

Savcılıkta görüş bekleyen dosyası var

Tahkikat memuru, zanlı Hasan Demir’in 15, 18 ve 21 Eylül 2018 tarihilerinde mahkemeye çıkarılarak ek tutukluluk süreleri temin edildiğini anımsattı. Temin edilen tutukluluk süreleri içerisinde zanlı aleyhine başlatılan soruşturma kapsamında 30 kişi ile görüşüldüğünü belirten tahkikat memuru, 16 kişiden ise ifade temin edildiğini açıkladı. Tahkikat memuru, yine soruşturma kapsamında zanlının daha önce de Türkiye’de ve KKTC’de kendi kızlarına karşı benzeri cinsel içerikli suçlarla ilgili şikayete maruz kaldığının öğrenildiğini ifade ederek, bu konularında soruşturma kapsamına alındığını söyledi. Bu bağlamda TC ile adli yardımlaşma tahtında bilgi temini için yazılar yazıldığını ancak TC’den henüz cevap gelmediğini belirten tahkikat memuru, yine KKTC’de işlenen benzeri suçla ilgili olarak bir soruşturma başlatıldığını ve dosyanın savcılıkta görüş aşamasında olduğunun öğrenildiğini açıkladı.

 

Zanlı tutuklanmadan 2 saat önce karısı ile telefonları değişti

Tahkikat memuru, yine soruşturma kapsamında KKTC GSM operatörlerine yazılar yazıldığını anımsattı. GSM operatörlerinden gelen dökümler ışığında zanlı Hasan Demir’in kendisine ait olduğunu beyan ettiği GSM hattıyla 11 Eylül tarihinde 86 bin 685 saniye data veri kullanımının tespit edildiğini belirten tahkikat memuru, PGM Data Veri İnceleme Uzmanı tarafından yapılan incelemede zanlının kendisine ait olduğunu beyan ettiği Samsung J7 model cep telefonu ile 11 Eylül tarihinde data veri kullanımı olmadığı yönünde bulgu yapıldığını açıkladı. Tahkikat memuru, bu çelişki ışığında GSM operatörleri ile tekrar yazışmalar yapıldığını belirterek, 

25 Eylül tarihinde temin edilen dökümlerde zanlının olay tarihinde farklı bir cihaz kullandığının tespit edildiğini açıkladı. Tahkikat memuru, diğer dökümler incelendiği zaman ise zanlının tutuklanmasından 2 saat kadar önce olay tarihinde kullandığı cep telefonunu karısıyla değiştirdiğinin tespit edildiğini belirterek, zanlının olay günü kullandığı Samsung Galaxy A8 Plus model cep telefonunun bir telefon satıcısının tasarrufunda bulunarak emare alındığını ve PGM Data Veri İnceleme Uzmanına gönderildiğini açıkladı. Zanlı aleyhine başlatılan tahkikatın bu safhadan sonra farklı bir yön kazandığını ifade eden tahkikat memuru, zanlıdan izahat istendiğinde ise zanlı cep telefonunu değiştirme sebebi olarak “O gece porno video izlemiş olabilirim. Ama ben kıza göstermedim. Bu yüzden her ihtimale karşı telefonu değiştirdim” dediğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ifade eden tahkikat memuru, zanlının 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

8 gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Hasan Demir’in tahkikat maksatları bakımından 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.