1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZARI RUH VE SİNİR HASTANESİ'NDE TUTUKLU KALACAK!
ÖZARI RUH VE SİNİR HASTANESİ'NDE TUTUKLU KALACAK!

ÖZARI RUH VE SİNİR HASTANESİ'NDE TUTUKLU KALACAK!

Yeğenini öldürmeye çalışmıştı...

A+A-

Yeğenini öldürmeye çalışan Deniz Özarı, Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’ne tutuklu kalacak

Bugün mahkemeye çıkarılabilir

Abbas ELMAS

Girne'de kardeşinin 11 yaşındaki kızını apartmanın 3.katından aşağıya atarak "öldürmeye teşebbüs" eden 33 yaşındaki Deniz Özarı için tutuklama emri çıktı. Önceki gün Barış ve Ruh Hastanesine yatırılan Deniz Özarı için dün Girne Kaza Mahkemesi’nde 1 gün tutukluluk emri alındı.

Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görev yapan Müfettiş Muavini Hüseyin Göğmen mahkemede verdiği ifadede Deniz Özarı'nın önceki gün Girne'de meydana gelen "Öldürmeye teşebbüs" suçundan gözaltına alındığını anlattı. Polis Müfettiş Muavini Hüseyin Göğmen Deniz Özarı'nın yeğeni 11 yaşındaki Miya Özarı'yı önceki gün apartmanın 3.katında bulunan mutfak balkonundan yaklaşık 12 metre yükseklikten aşağıya atarak "öldürmeye teşebbüs" ettiğini söyledi.

Düşmenin etkisiyle Miya Özarı'nın ciddi yaralar aldığını ifade eden Göğmen, çocuğun hala Nöroloji Yoğun Bakım Servisi’nde tutulduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydetti. Zanlı Deniz Özarı’nın verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini aktaran Göğmen, zanlının tavır ve hareketlerinden şüphe duyularak Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’ne götürüldüğünü ve rahatsızlığı nedeniyle tedaviye yatırıldığını kaydetti.

Rahatsızlığı nedeniyle mahkemeye çıkarılamayan Deniz Özarı'nın Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavisini yürüten Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez'i mahkemede tanık olarak dinletti.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda ifade veren Dr. Tijen Sökmez, 33 yaşındaki Deniz Özarı'nın 2008 yılından bu yana "depresif bozukluk" ve "BTA Psikoz" nedeni ile tedavi gördüğünü anlattı. Tijen Sökmez, Deniz Özarı'nın tedavi sürecini şu şekilde anlattı: "Deniz Özarı 2008 yılından bu yana "depresif bozukluk" ve "kişilik bozukluğu" nedeni ile Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi görmekte. Hastamız 2008 yılından 2014 yılına kadar ayakta tedavi gördü. 2014 yılı içerisinde ise iki kez tedavi amaçlı hastaneye yatırıldı."

Deniz Özarı'nın Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavisini yürüten Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez, zanlının sağlığının poliste kalması ve mahkemeye çıkarılmasının uygun olmadığını ifade etti. Doktor Tijen Sökmez, Deniz Özarı'nın hastalığı nedeniyle günde 3 kez "Enjeksiyon" ilaç tedavisi gördüğünü söyledi. 

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin, huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında Deniz Özarı'nın rahatsızlığı nedeniyle Barış ve Ruh Hastanesinde tutularak ilaç tedavisi gördüğünü söyleyerek zanlının 1 gün daha hastanede polis gözetimi altında tutuklu kalmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.