1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÖZDEMİR VE ROTH % 2 İÇİN İSTİFA ETTİ
ÖZDEMİR VE ROTH % 2 İÇİN İSTİFA ETTİ

ÖZDEMİR VE ROTH % 2 İÇİN İSTİFA ETTİ

Almanya’da yapılan genel seçimlerde bekledikleri oy oranına ulaşamayan Yeşiller Partisi’nin yönetimi, partinin yeniden yapılandırılması için istifa etti.

A+A-

Partinin eşbaşkanları Claudia Roth ve Cem Özdemir, yaptıkları açıklamada, 6 kişilik yönetim kurulu ile 16 kişilik parti konseyinin, sonbaharda yapılacak parti kurultayında tümüyle yeniden seçileceğini bildirdi.

Böylelikle 2017 seçimleri için partinin yeniden yapılanmasına olanak sağlanacağı belirtildi. Cem Özdemir, yapılacak kurultayda yeniden eşbaşkanlık için aday olabileceğini belirtirken, Roth ise yeniden aday olup olmayacağı konusunda bir  karar verdiğini ancak bunu önce partisine söyleyeceğini kaydetti. 2009 yılındaki seçimlere göre yüzde 2.3’lük oy düşüşü yaşayan Yeşiller Partisi bu seçimde yüzde 8.4 oy aldı.

FDP lideri de istifa etti
Öte yandan genel seçimlerde büyük hezimete uğrayan Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Philipp Rösler de istifasını sundu. Rösler, parti kurullarıyla düzenlenen toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, partinin başkanlık toplantısında istifasını sunduğunu belirterek, genel seçimlerinden sonra “en acı akşamının” sorumluluğunu üstlendiğini ifade etti. Philipp Rösler, bundan sonraki sürecin nasıl olacağına parti yönetiminin karar vereceğini ifade etti.

FDP Genel Başkanlık görevine partinin eski genel sekreteri olan Kuzey-Ren Vestfalya eyalet teşkilatı Başkanı Christian Lindner’in aday olduğunu belirten Rösler, şimdilik çalışma yükünün eyalet teşkilatlarında olacağını kaydetti. FDP genel seçimde aldığı yüzde 4.8 oy oranıyla yüzde 5’lik seçim barajına takılmış ve tarihinde ilk kez Federal Meclis’e girememişti. FDP geçen seçimlerde Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle liderliğinde yüzde 15 oy almıştı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.