1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGELERİ
ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGELERİ

ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGELERİ

Özel Çevre Koruma Bölgeleri

A+A-

Kıbrıs Çevre Platformu, özel çevre koruma bölgelerinin adına uygun bir şekilde samimiyetle korunarak ava kapatılmasını istedi.

Kıbrıs Çevre Platformu yaptığı yazılı açıklamada, herkese ait doğal kaynakların önemli bir boyutunun sadece toplumun bir kısmını teşkil eden avcılar tarafından kullanılmakta olduğunu savunarak, avlanılanın kaçıp kurtulma şansının var olmadığı durumlarda avcı-av ilişkisinin salt yok etme eylemine dönüştüğünü ileri sürdü.

Açıklamada, yaban hayatı ve yaşama ortamlarının korunması hakkındaki uluslararası yaklaşımın,  yabani flora ve faunanın, gelecek nesillere aktarılması gereken doğal bir miras olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, gelişmiş ülkelerde avlayan ile avlanan arasında doğuştan var olan eşitsizliğin, en azından artmaması için hayvanların doğal savunma mekanizmalarını aşmamaya özen gösterilmekte olduğu ifade edildi.

“Bu eylemin adına avcılık diyebilmemiz için avlanılanın kaçıp kurtulma şansının var olması ve kural olarak kaçabilecek güçte olması gerekir. Bu olmadığı takdirde avcı-av ilişkisi, salt yok etme eylemine dönüşür” denilen açıklamada avcılığın salt yok etme eylemine dönüşmemesi için özel çevre koruma bölgelerinin ava kapatılması konusunda Bakanlar Kurulu’na çağrıda bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.