1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÖZEL EĞİTİM YASA TASARISI ŞUBAT AYINDA MECLİSE SEVK EDİLECEK”
“ÖZEL EĞİTİM YASA TASARISI ŞUBAT AYINDA MECLİSE SEVK EDİLECEK”

“ÖZEL EĞİTİM YASA TASARISI ŞUBAT AYINDA MECLİSE SEVK EDİLECEK”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Özel Eğitim Yasa Tasarısının Şubat ayında meclise sevk edileceğini açıkladı.

A+A-

 

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Özel Eğitim Yasa Tasarısının Şubat ayında meclise sevk edileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Derviş Yücetürk ile görüştü.

Ziyareti, Dernek yetkililerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bakanlığa yaptığı ziyaretin ardından gerçekleştirdiğini belirten Dürüst, ziyaretinde derneğin sorunları yerinde dinlemek istediğini söyledi.

Özel Eğitim Yasa Tasarısının Şubat ayında meclise sevk edileceğini ifade eden Bakan Dürüst, bu yasa tasarısının ivedilikle ele alınması için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Okulun temizlik görevlisi ile ilgili eksikliğinin en kısa sürede giderileceğini de belirten Bakan Dürüst, öğretmen talebinin ise değerlendirerek çözüm sağlanacağını söyledi.

Sanata ilgili olan engelli çocuklara bakanlık olarak destek vereceklerini ifade eden Dürüst,  bundan böyle Derviş Yücetürk ve dernek yetkilileri ile rutin toplantılar yaparak eksikliklerini gidereceklerini kaydetti.

Dernek Başkanı Derviş Yücetürk ise Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’na bağlı olan Görmezler Derneği’nin elini taşın altına koyarak çalışmalar yapmakta olduğunu ifade etti.

İçinde bulundukları binada sesli kütüphane dahil olmak üzere engellilere hizmet veren sistem kurduklarını belirten Yücetürk, engellilerin gereksinim duyduğu her şeyin binada yer aldığını söyledi.

Ancak on yıldır hizmet verdikleri binada öğretmen ve temizlik hizmetlerinde eksiklikleri bulunduğunu belirten Yücetürk, devlet bünyesinde yer alan özel eğitim merkezlerine daha fazla katkı beklediklerini, Özel Eğitim Yasası’nın da en kısa sürede geçmesi yönünde talepleri olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.