1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZEL EĞİTİM'E STRES ODASI
ÖZEL EĞİTİM'E STRES ODASI

ÖZEL EĞİTİM'E STRES ODASI

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde Stres Odası ve atölye yapıldı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde yapılan Stres Odası, tuvalet ve atölyelerin açılış törenine katıldı.

Öğrencilerin ürettiği ürünlerin de satıldığı açılış törenine, Meclis Başkanı Sibel Siber yanında Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve farklı gelişen bireylerle ilgili eğitim alan bazı okullardan öğrenciler de katıldı.

Siber açılış törenindeki konuşmasında, farklı gelişim gösteren bireylerin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Siber, “En önemli kazanım, çocuklara kendi ayakları üzerinde durabilme becerisini gösterme olanağını yaratmaktır” dedi.

Devlet ve özel kesimin işbirliğiyle çok güzel işler başarılabileceğine inandığını belirten Siber, özel şirketlere sosyal sorumluluk projelerine katılma çağrısı yaptı.

Yaşam felsefesinin mutlu insan görme üzerine kurulması gerektiğine inandığını belirten Siber, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin buna hizmet ettiğini ifade etti.

Siber, katkı koyan tüm özel kişi ve şirketlere teşekkür etti.

EVCİMEN

Özel Eğitim Merkezi Sorumlu Öğretmen Emirali Evcimen de, farklı gelişim gösteren bireylere yönelik projenin üç yıl önce başlatılan bir çalışmanın sonucu olduğunu kaydetti.

Atölyelerin ve Stres Odası’nın yapımında oynadığı öncü rolden dolayı eski Gazimağusa Kaymakamı Beran Bertuğ’a teşekkür eden Evcimen, ülkede bir ilk olarak farklı gelişen bireyleri sosyal hayata hazırlamak hedefiyle para kullanımı, sipariş verme ve çatal bıçak kullanımı konusunda eğitim vermeye de başladıklarını kaydetti.

“Bu alanda göreceğiniz bir çok şey Kuzey Kıbrıs için bir ilki teşkil edecektir” diyen Evcimen, öğrencileri rahatlatmak amacıyla kullanılacak olan Stres Odası’nın da ilk olduğunu söyledi.

Yapılan katkılarla Özel Eğitim Merkezi’ne Boya ve Dikiş Atölyesi, Ahşap Atölyesi, Mum ve Alçı Atölyesi, Seramik Atölyeyi, Mutfak Atölyesi, Stres Odası ve engelli tuvaleti kazandırıldı.

Törende stres odası, tuvalet ve atölye yapımına katkı koyan Önder Ltd, Childeren in Need, Mağusa Kale Lions, Ekor Ltd, Thursday Group, Yaşar Gürsoy, Doğa Anaokulu ve İlkokulu, Çanakkale Ortaokulu, Gazimğusa Türk Maarif Koleji, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Latifoğlu Ltd, Akgül Sütçülük Ltd, Mağusa Tıp Merkezi, Arkın Palm Beach, Shipyard Ltd, Haldun Dolu, Erkut Saygun ve Genç Ltd temsilcilerine de plaket verildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.