1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZEL: “EN BÜYÜK DESTEKÇİNİZİZ”
ÖZEL: “EN BÜYÜK DESTEKÇİNİZİZ”

ÖZEL: “EN BÜYÜK DESTEKÇİNİZİZ”

T.C Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, KKTC’nin 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na kutlama mesajı gönderdi.

A+A-

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA KIBRIS TÜRK HALKININ EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLACAK”

Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulması yönünde haklı bir mücadele ortaya koyan Kıbrıs Türk halkının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en büyük destekçisi olacağını bildirdi.

Orgeneral Özel, KKTC’nin 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na kutlama mesajı gönderdi.

Özel, Eroğlu’na, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilecek törenler için kendisine yaptığı nazik davete teşekkür ederek, bu anlamlı günde Kıbrıs Türk halkı ile beraber olmayı, coşkusunu ve heyecanını paylaşmayı çok arzu etmesine rağmen katılamadığından duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını törenlerde 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş’un temsil edeceğini ifade etti.

Özel, tüm dünyanın gözü önünde yıllarca insanlık dışı saldırılara ve baskılara maruz kalan Kıbrıs Türk halkının, esarete boyun eğmemek için ortaya koyduğu onurlu mücadelesinin sonucunda KKTC’yi kurduğunu anımsattı.

Kıbrıs Türk halkının hiçbir zorluk ve güçlükten yılmayarak bugüne kadar kahramanca getirdiği ve uğruna sayısız şehit verdiği haklı davasında karşısına çıkan tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde başarıyla aşacağına ve KKTC’nin bölgesinde daha etkin roller üstleneceğine inandığını belirten Özel, mesajında şunları kaydetti:

“EN BÜYÜK DESTEKÇİNİZİZ”

“1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan bu yana Rum tarafının tüm engellemelerine rağmen Türk tarafı çözüme ulaşmak yönündeki gayretlerinden hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulması yönündeki bu haklı mücadelenizde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en büyük destekçiniz olacağını bilmenizi isterim.

Bu vesileyle Kıbrıs Türk halkının haksızlığa, zulme ve zorbalığa karşı verdiği büyük ve onurlu mücadelede yanında yer alarak uğruna kanlarını ve canlarını feda edip Kıbrıs Türk halkını hak ettiği barışa ve özgürlüğe kavuşturan aziz şehitlerimiz rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anarım.

Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına KKTC’nin 30’uncu kuruluş yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, şahsınıza ve Kıbrıs Türk halkına huzur, mutluluk, başarı ve esenlikler diler saygılar sunarım.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.