1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''ÖZEL GÜVEN HASTANESİ” ÖNCE DÜKKAN AÇTI, SONRA...
''ÖZEL GÜVEN HASTANESİ” ÖNCE DÜKKAN AÇTI, SONRA...

''ÖZEL GÜVEN HASTANESİ” ÖNCE DÜKKAN AÇTI, SONRA...

Özel Güven Hastanesi” önce dükkan açtı, sonra...

A+A-

“Özel Güven Hastanesi” önce dükkan açtı, sonra protokol yaptı!

Sağlık alanında üst üste binen sorunlarla boğuşan Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerini iyileştirmek ve personel eksikliğini gidermek adına sorun çözücü adım atmakta zorlanırken, Türkiye’deki özel hastanelere hastasevketmenin önünü açmaya devam ediyor.

Kıbrıs Postası - Meryem EKİNCİ/TAK

3 ay önce Sağlık Bakanlığı ile Tabipler Birliği’nin ruhu dahi sezmeden, izinsiz ve sessiz sedasız Girne Beylerbeyi’nde tabelasını asan Ankara Özel Güven Hastanesi, dün de Sağlık Bakanlığı’yla protokole oturdu.

Gazetenin 3 ay önce yaptığı araştırması sonucunda sağlık otoritelerinden izin almadan ve herhangi bir kayıt yaptırmadan bir ofis kiralayarak KKTC’de varlık belirttiği ortaya çıkan Ankara Özel Güven Hastanesi’nin aradan geçen kısa sürede Sağlık Bakanlığı ile kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, tıbbi onkoloji ve transplantasyonla ilgili olarak hastaların kurul kararıyla sevkini içeren bir işbirliğine gitmesi dikkat çekti.

Girne Beylerbeyi’nde 3 ay önce bir dükkana asılan tabela ile dikkatleri çeken ve Kıbrıs Postası’nın hem Sağlık Bakanlığı hem de Tabipler Birliği nezdinde yaptığı araştırma sonucunda her iki otoriteden de izin ve yetki alınmadığı ortaya çıkan Ankara Özel Güven Hastanesi Kıbrıs Temsilciliği olayının ardından, dün ilginç bir gelişme yaşandı.

Sağlık Bakanlığı ile Ankara Özel Güven Hastanesi arasında KKTC’li hastaların kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, tıbbi onkoloji ve transplantasyonla ilgili olarak Özel Güven Hastanesi’ne sevkinin önünü açan bir protokole imza atıldı.

Türk Ajansı Kıbrıs’ın Sağlık Bakanlığı açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Bakan Ahmet Gülle, daha nitelikli hizmet verilebilmesi ve sağlık alanında kamu, özel bütün kurumların işbirliği ile hastaların sorununun çözümüne, gerekli açılımların, politikaların oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, bu maksatla Özel Ankara Güven Hastanesi’yle bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

Devletin, KKTC’de çözülemeyen sağlık sorunlarına yönelik hastaları Kurul kararıyla Türkiye’ye gönderdiğini ve tedavilerinin yapılabilmesi için gerekli katkıyı verildiğini anımsatan Bakan Gülle, bundan böyle Özel Ankara Güven Hastanesi ile de hastaların tedavilerine yönelik çözülmeyen konularda işbirliğine gidileceğini belirtti.

“Bilgi ve deneyim paylaşımı yapılacak”

Özel Ankara Güven Hastanesi’yle imzalanan protokolün, hasta sevki dışında, KKTC’de sunulan sağlık hizmetlerinin daha ileri seviyeye getirilmesine yönelik eğitim, bilgi ve deneyim paylaşımını da içerdiğinin altını çizen Bakan Gülle, “Protokolle, hekimlik ve hemşirelik eğitimi alanlarında da belli işbirliklerinin yapılmasına yönelik planlamalar için zemin oluşturuldu” dedi.

SUT fiyatlarına göre sevk

“Anlaşma zemini ile 4 önemli dalda yani; Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, Tıbbi Onkoloji ve Transplantasyonla ilgili alanlarda bizim burada çözülemeyen, yapılamayan ameliyatlar, müdahalelere yönelik işbirliği olacak” diyen Gülle, kurul kararıyla sevk edilecek hastalarının, devlete faturalandırılmasının, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden olacağını söyledi.

3 ay önce gündeme gelmişti

Kıbrıs Postası, 4 Mart tarihinde yaptığı araştırmalara dayandırarak verdiği haberinde,izinsiz olarak bir tabelayla ortaya konulan Ankara Özel Güven Hastanesi KKTC Temsilciliği’ni gündeme getirmişti.

Haberde, Ankara’da faaliyet gösteren Özen Güven Hastanesi, ülkemizde sağlık otoritelerinden izin almadan, herhangi bir kayıt dahi yaptırmadan bir ofis kiralayarak KKTC’den hasta sevki için çalışmalara başlamaya hazırlandığı ifade edilmişti.

Haberde, Girne Beylerbeyi yolu üzerinde yer alan ve ilk etapta görkemli bir tabela asan Özel Güven Hastanesi Kıbrıs Temsilciliği’nin ve temsilci olarak atadıkları Nedim Çalışkan adlı kişiyle ilgili KKTC sağlık makamlarında herhangi bir kaydı olmadığı ifade edilmişti.

Kıbrıs Postası’nın ulaştığı Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Dr. Katayon Kobat, ilk kez bilgisine geldiğini ifade ettiği konuyla ilgili olarak ekiplerini harekete geçirmiş, yaptığı araştırma sonucunda, Özel Güven Hastanesi adına Sağlık Bakanlığı’na herhangi bir başvuruda bulunulmadığının saptandığını kaydetmişti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dt. Filiz Besim ise, ülkemizde tıp doktoru olarak çalışan bir kişinin, birliğe üye olması gerektiğinin altını çizmiş, Kıbrıs Postası’nın talebi üzerine Tabipler Birliği’nin verilerinde yapılan taramada ise Nedim Çalışkan’ın kaydı olmadığı ortaya çıkmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.