1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZEL SEKTÖR TEPKİLİ!
ÖZEL SEKTÖR TEPKİLİ!

ÖZEL SEKTÖR TEPKİLİ!

Özel sektör üvey evlat mı?

A+A-

“Özel sektör, üvey evlat mı?”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın kamu çalışanlarına artış ve 13’üncü maaşların erken ödeneceği müjdesi, özel sektörde çalışan vatandaşların tepkisini çekti.

Eniz Orakcıoğlu

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın kamu çalışanlarına artış ve 13’üncü maaşların erken ödeneceği müjdesi, özel sektörde çalışan vatandaşların tepkisini çekti.  Vatandaş, kamu çalışanları ile özel sektörde çalışanlar arasında maaş uçurumunun büyümemesi gerektiğini söyleyerek, “Kamu çalışanlarına aktarılacak hayat pahalılığının, asgari ücrete de yansıtılması gerekir” şeklinde konuştu.

Ocak ayında kamu çalışanlarına yansıyacak artışla birlikte, Asgari Ücret Komisyonunun da toplanıp artık geçinilmesi mümkün olmayan asgari ücreti yükseltmeleri gerektiğini söyleyen vatandaş, “Devlet bu sefer işçi tarafına destek versin ve asgari ücret yaşanabilir seviyeye çekilsin” dedi.

 “Kamu çalışanlarına artış söz konusu olurken, yine asgari ücretle çalışan özel sektör çalışanlarına artıştan bahseden yok. Bunun bir sebebi de özel sektörünün örgütlenemiyor olmasıdır. Özel sektör çalışanları İşverenle, devlet arasında sıkışıp kalmıştır”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın açıkladığı 13’üncü maaşların 21 Aralık’ta ödeneceği müjdesini de inandırıcı bulmayan vatandaş, Her yıl aynı sözlerin söylendiğini ve aynı durumun yaşandığını söyledi”

Geçtiğimiz hafta Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın Mecliste Bütçe görüşülürken kamu çalışanlarına artış ve 13’üncü maaşların erken ödeneceği müjdesi özel sektörde asgari ücretle çalışan vatandaşa “bize yok mu” dedirtti

Şevket Eldem; “Hayat pahalılığı asgari ücrete de yansıtılmalı”

“Hükümetin açıkladığı kamu çalışanlarına yüzde 7,5’lik artış hayat pahalılığını yansıtmıyor. Bunun yanında Serdar Bey’in 13’üncü maaşların 21’inde ödeneceği açıklamaları da bizlere çok inandırıcı gelmiyor, çünkü her sene aynı vaatler oluyor ama uygulamada farklı oluyor. Kamu çalışanlarına artış söz konusu olurken, yine asgari ücretle çalışan özel sektör çalışanlarına artıştan bahseden yok. Bunun bir sebebi de özel sektörünün örgütlenemiyor olmasıdır. Özel sektör çalışanları İşverenle, devlet arasında sıkışıp kalmıştır. Kamu çalışanlarına yansıtılan hayat pahalılığın asgari ücrete de yansıtılması şarttır.”

Ahmet Yavuz; “Özel sektör çalışanları üvey evlat”

“Bana göre hükümetin açıkladığı yüzde 7,5’lik artış kandırmacadır zaten yansıyacak olan yüzde 5’dir. Maalesef hükümetimiz kamuya zam yapacağını açıklarken ve bir taraftan makam aracı olarak yeni Mercedesler alırken, Özel sektör çalışanlarını unutuyor. Hayat pahalılığı altında eriyen asgari ücretle çalışan özel sektör çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapılıyor. Buda hep sistemsizliğin yansımasıdır.”

Nevzat Yılancılar; “Pahalılık asgari ücrete de yansıtılmalı”

“Hükümetin son yaptığı açıklamalarda 13’üncü maaşların erken ödeneceği söylemlerine inanmakta güçlük çekiyoruz ki bize göre bunlar yine sadece söylem olarak kalacak. Kamu çalışanlarına yapılacak artış keşke söylenilen oranda yapılsa, ama bu artış yapılırken de asgari ücrette tekrar görüşülüp hayat pahalılığı oranında artış almalıdır. Biz arabalarımızı düz yolda sürerken onlar dağdan aşırıyor”

Olgun Güllü; “Hükümet özel sektör içinde müjde vermeli”

“Sayın Bakanın kamu çalışanlarına artış müjdesi, zaten hayat pahalılığına göre yapılması gereken bir şeydi ki açıkladığı oranlar da gerçeği yansıtmıyor. Yine hayat pahalılığı söz konusuysa özel sektör çalışanlarına bu pahalılık neden yansıtılmıyor ve hükümet neden elini taşın altına özel sektör çalışanları için neden koymuyor. Asgari ücret de hayat pahalılığına göre düzenlenmelidir.”

Bahadır Bucak; “Asgari ücret de iyileştirilmeli”

“Ocak ayında kamu çalışanlarının maaşlarına yansıtılacağı söylenilen hayat pahalılığı özel sektör çalışanlarına da yansıtılması gerekiyor. Bu gün asgari ücretle çalışanların geçinemediği ve standartların çok çok altında bir hayat yaşadıkları ortada da kamu çalışanları için adım atan hükümet, aşari ücreti de iyileştirmeli.”

Kadriye Bucak; “Asgari ücretli, geçinmekte zorluk çekiyor”

“Kamu çalışanlarının maaşlarına artış yapılacağı müjdesi güzel ama asgari ücretle özel sektörde çalışan ve geçinmekte zorluk çeken vatandaş da düşünülmeli ve onların maaşlarına da artış yapılmalı. Asgari Ücret komisyonu Ocak ayının başında toplanıp Hükümetin işçi tarafını destekleyerek onların maaşlarına da iyi bir artış getirmeli. Hem asgari ücrete, hem de kamu çalışanlarına getirilen artış, bu ülkedeki birçok sektöre yansır.”

Hayriye Uzunkaya; “Asgari ücret de yükseltilmeli”

“Ben 13’üncü maaşların erken ödenebileceğini düşünmüyorum çünkü her yıl aynı şeyleri görüyor ve yaşıyoruz. Bunun yanında kamu çalışanlarına ocak ayında yapılacağı açıklanan artış zaten yapılması gerekli olan bir durumdu, ama asgari ücretinde ayni şekilde yükseltilmesi de gerekir.”

Salih Kara; “Maaşlar arasında uçurum daha fazla büyümemeli”

“Kamu çalışanlarına yapılan artış, özel sektör çalışanlarına da yapılmalı. Bugün asgari ücretin hayat şartlarının çok çok altında olması, hatta aldıkları maaşlar erimiştir. Özel sektör çalışanlarının da maaşları iyileştirilmeli ve özel sektör çalışanları ile kamu çalışanlarının maaşları arasındaki uçurum açılmamalı.”

Şah Kızılyürek; “Özel sektör ve üretici de desteklensin”

“Kamu çalışanlarının desteklendiği gibi özel sektör çalışanları ve üreticiler de desteklensin. Asgari ücret masası asgari ücreti yeniden görüşüp iyileştirsin, hatta hükümet üretici sektörleri de destekleyerek onlara da maaş bağlasın.”

Eşref Kardeşoğlu; “13 maaşlar erken ödenmez”

“Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında Serdar Beyin verdiği 13’üncü maaşlar erken ödenecek müjdesi bizlere çok inandırıcı gelmiyor, çünkü daha öncede bu söylemleri çok duyduk. Bunun yanında kamu çalışanlarına ocak ayında yapılacak olan hayat pahalılığı artışı özel sektöre de yapılmalıdır.”

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.