1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZEL SEKTÖRDE İŞVEREN ÇALIŞMA SAATLERİNE UYMUYOR!
ÖZEL SEKTÖRDE İŞVEREN ÇALIŞMA SAATLERİNE UYMUYOR!

ÖZEL SEKTÖRDE İŞVEREN ÇALIŞMA SAATLERİNE UYMUYOR!

Çalıışanlar mağdur...

A+A-

 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), özel sektörde işverenin çalışma hayatını düzenleyen 22/1992 sayılı İş Yasası’na uygulamaması nedeniyle çalışanların mağdur edildiğini savundu.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, İşYasası’na göre günlük çalışma saatinin 8, haftalık ise 40 saat olduğunu, fazladan her  çalışma saati için ise hafta içi normal saatin yüzde 10’u hafta sonu ise yüzde 50’si oranında artışlı ödeme yapılması gerektiğini kaydetti.

Kaptan, ayrıca İş Yasası’nın ilgili maddesi uyarınca düzensiz mesai yapan işçilere ek mesai hakları saklı kalmak kaydıyla  yüzde 15 düzensiz mesai ödeneği ödenmesi gerektiğini belirtti.
 
Kaptan, “İş Yasası’nda özel sektör çalışanlarının, çalışma saatleri ve karşılığında alacağı ücretler düzenlenmesine karşın işverenlerin %99’u yasalara aykırı bir şekilde suç işleyerek işçi çalıştırmakta ve bir de bu yetmezmiş gibi yasa dışı işçi çalıştıran bu kesimin temsilcisi Kıbrıs Türk Ticaret Odası açıklama yaparak çalışma saatlerinde esas önceliğin kamu çalışma saatlerinin düzenlenmesi olduğunu ifade etmektedir” ifadelerini kullandı.

Özel sektör temsilcilerinin kamuda çalışma saatlerinin özel sektörle uyumlu olmasını önerdiğine dikkat çeken Kaptan, “İş Yasası’nda belirtilen çalışma saatlerine aykırı işçi çalıştıran kimsenin kamu çalışanlarının çalışma saatlerine müdahil olma hakkı olmadığını belirtir KTAMS olarak haksız bir şekilde kamu çalışanlarına yapılan bu tür saldırıların karşısında olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum