1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÖZELLEŞTİRME ELE ALINMAYA BAŞLANIYOR
ÖZELLEŞTİRME ELE ALINMAYA BAŞLANIYOR

ÖZELLEŞTİRME ELE ALINMAYA BAŞLANIYOR

Güney Kıbrıs’taki Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin(KİT) özelleştirilmesi konusunun ele alınmaya başlanacağı belirtildi.

A+A-

Güney Kıbrıs’taki Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin(KİT)  özelleştirilmesi konusunun ele alınmaya başlanacağı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Özelleştirme İçin Direktifler - Kasım Ayına Kadar Zaman Takvimi” başlıklı haberinde, Rum Hükümetinin ve siyasi liderliğin elinde bulunan yeni güncelleştirilmiş memorandumunun, bu yıl sonuna kadar yapılması gerekenleri içerdiğini ve bunun içerisinde özelleştirme konusunun da bulunduğunu yazdı.

Rum Telekomünikasyon İdaresi (ATİK-CYTA), Elektrik İdaresi (AİK) ve Limanlar İdaresi’nin özelleştirilmesi perspektifinin, Güney Kıbrıs’a kredi verenler tarafından masaya getirileceğini yazan gazete, özelleştirmeyle ilişkin planlamanın, programla ilgili istişarelerin tamamlanmasının ardından, Kasım ayında tamamlanmasının beklendiğini belirtti.

Habere göre özelleştirmeye ilişkin program, KİT’lerin mal varlıkları kayıtlarının incelenmesi ile faaliyetlerinin değerlendirilmesi esasına dayalı olacak.    

KIBRIS BANKASI’NIN İDARESİNE İLİŞKİN MÜCADALE

Politis gazetesi, Kıbrıs Bankası’nın iyileştirme sürecinden çıkma mücadelesini kazandığını ancak bu ay içerisinde de (Ağustos) bankanın yönetim kurulunun  kimler tarafından oluşacağına ve temsiliyet oranlarının ne olacağına dair mücadelenin verileceğini yazdı.

Söz konusu mücadelenin iki cephede verileceğini aktaran gazete, “bunlardan birinin, eski Laiki Bankası’na ait olan yüzde 18.1’i kimlerin temsil edeceği, ikincisinin ise Kıbrıs Bankası’nda, garanti dışında kalan (tıraşlanan) mevduat sahiplerinin, yeni yönetim kurulunda temsil edilip edilmeyeceği” şeklinde olacağını belirtti.

Habere göre oluşturulacak yönetim kuruluna ilişkin görüşmeler yarın itibarıyla başlayacak.

MEMORANDUM KONUSUNDA 9 AYLIK TEST

Kathimerini, ekonomi ekinde yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde, Güney Kıbrıs memorandumuna ilişkin Troyka tarafından yapılan ilk değerlendirmenin ve bu yöndeki açıklamaların olumlu olmasına karşın, bu yılın son üç ayı ile gelecek yılın ilk altı ayının kritik olduğunu yazdı.

Gazete ekonomik programda yaratılmaya çalışılan güvenin, 2013 yılının son üç ayına ve 2014 yılının ilk altı ayına kadar dayanıp dayanmayacağı konusunun da henüz net olmadığını belirtti.

BAŞPİSKOPOS II. HRİSOSTOMOS

Bu arada, Rum Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Moskova’ya gerçekleştirdiği son ziyarette bir araya geldiği  yatırımcıların, turizm ve enerji konularında yatırım yapma arzusuyla 15 Ağustos’tan sonra Güney Kıbrıs’a geleceklerini söyledi.

Alithia gazetesine göre, II. Hrisostomos, Başpiskopos Makarios’un ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen ayinin ardından yaptığı açıklamada, ekonomi sürecine ilişkin iyimserliğini dile getirirken ekonominin krizden çıkacağına inandığını da söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.