1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÖZELLEŞTİRME HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE YOK VE OLMAYACAK”
“ÖZELLEŞTİRME HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE YOK VE OLMAYACAK”

“ÖZELLEŞTİRME HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE YOK VE OLMAYACAK”

BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ: “ÖZELLEŞTİRME HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE YOK VE OLMAYACAK”

A+A-

BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ: “ÖZELLEŞTİRME HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE YOK VE OLMAYACAK”

“ERCAN’IN GERİ ALINMASI İÇİN HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ YAPACAĞIZ VE GERİ ALACAĞIZ”

MAĞUSA LİMANI’NDAKİ ÇİMENTO İÇ PİYASAYA GİRMEYECEK”

“TURİZM FONU’NUN MALİYE BAKANLIĞI’NA DEVREDİLMESİ ÇOK BÜYÜK BİR YANLIŞ… GERİ ALMAK İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, hükümetin gündeminde özelleştirmenin olmadığını ve olmayacağını söyledi. Denktaş, özellikle adada çözümle stratejik bir önemi artacak Ercan Havalimanı’nın geri alınması için de her türlü girişimi yapacaklarını ve geri alınacağını ifade etti.

Serdar Denktaş, Gazimağusa Limanı’nda bekletilen çimentonun iç piyasada tüketilmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini kaydetti.

Denktaş, Cumhuriyet Meclisi’nde UBP Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner’in konuşmasını yanıtlarken çeşitli konularda açıklamalar yaptı

SANER TURİZMDEKİ SORUNLARA DEĞİNDİ

“Turizm” konulu gündem dışı konuşma yapan Saner, turizmde son 3 yıl içerisinde atılan adımlarla gelinen noktaya işaret etti.

Turizm Bakanlığı’ndan aldığı verilerle konuşmasına devam eden Saner, KKTC’nin 2009 yılına kadar en önemli pazarının İngiltere olduğunu söyledi.

Bu yıla kadar İngiltere’den her yıl ortalama 90 bin kişinin KKTC’ye geldiğini ifade eden Saner, bu pazarın yavaş yavaş diğer ülkelere de kaydığını anlattı.

İngiltere pazarındaki düşüşün ardından bu yıl yeniden küçük de olsa bir hareketlenme yaşandığını belirten Saner, 2009’dan itibaren ortaya konulan charter uçuşlarla tabanın yayıldığını kaydetti.

Saner, pazar payı yayılırken nedenlerinin teşvikler olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydederek, doğru politikalar sayesinde geceleme sayısının geçmişe göre 2 katı arttığını ve ortalama kalış sürelerinin önemli oranda arttığını anlattı.

2009 yılında atılan adımlarla 3 ve 4 yıldızlı otellerin yatak kapasitesinin geçen yıla göre çok fazla artmamasına rağmen 5 yıldızlı otellerde yüzde 50 arttığını kaydeden Saner, pastanın çok geniş bir yelpazeye çıktığını söyledi.

“TEŞVİKLER GECİKİYOR, ÖDENMİYOR”

Saner, Meclis’te “turizm”le ilgili gündem dışı konuşmasında, acentelere verilen teşviklerin ödemelerinin yapılmadığını, geç yapıldığını belirterek bilgi istedi.

Gazimağusa Limanı’ndaki çimento konusuna da değinen Saner, bunun un ve kum olayından farklı olmadığını; çimentonun ömrünün 3 ay olduğunu, ancak limanda bekletilen 88 bin torba çimentonun yıllık yüzde 20 olan ihtiyacın yüzde 10’unu oluşturduğunu, bunun da 1 ay içinde tüketiminin mümkün olmadığını anlattı.

Ercan ihalesinin zan altında bırakılmamasını isteyen Saner, ihalenin üzerinden 5 ay geçtiğini, ne yapıldığının açıklanması gerektiğini söyledi.

Telefon Dairesi’nin ve Elektrik Kurumu’nun ne olacağını soran Saner, şimdilik yumuşak muhalefet yapacaklarını belirtti ancak özellikle Ercan konusunda bilgi beklediğini kaydetti.

DENKTAŞ: “MAĞUSA LİMANI’NDAKİ ÇİMENTO İÇ PİYASAYA GİRMEYECEK”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, çimento konusu bilgilerine geldiğinde derhal ilgilendiklerini, bu çimentoların kapalı alanda olsalar da sorun yarattığını, nasıl kurtulacakları konusunda çalışma yapıldığını; dışarıya satılacağı konusunda bilgi geldiğini ancak yurt içinde, iç piyasada satılmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Denktaş, bu konuda ilgili dosyayı Nazım Çavuşoğlu’na verdiğini de belirtti.

“Özelleştirme bu hükümetin gündeminde yok ve olmayacak. Ercan’ın geri alınması için de her türlü girişim yapılacak ve geri alınacak. Bu stratejik bir meseldir, özelleştirmeyle ilgisi yok” diyen Serdar Denktaş, ileride çözüm durumunda Ercan’ın stratejik öneminin daha da artacağını vurguladı.

Hükümetin geçiş hükümetinin devamı gibi gösterilmemesini isteyen Denktaş, henüz güvenoyu alalı bir ay olduğunu; yerlerine yeni oturduklarını; turizmle ilgili pazarlama çalışmalarının yazda hükümet yokluğundan yapılamadığını anlattı.

“AŞIKOĞLU GÖREVDE KALACAK”

Serdar Denktaş, müsteşarı Şahap Aşıkoğlu’nun kendisi bakanlık görevine gelince istifasını sunduğunu ancak göreve devam etmesini istediğini; Aşıkoğlu’nun müsteşarlık görevini sürdüreceğini bildirdi.

Teşviklerle ilgili değişikliklerin sektöre duyurulacağını belirten Serdar Denktaş, bu yıl için 41 fuara katılım planlandığını ancak bu sayıyı göreve gelince azalttıklarını, başka pazarları geliştirirken mevcudu da geliştirmek için bu kararı aldıklarını söyledi.

Serdar Denktaş, “İngiltere bizim klasik pazarımızdır” diyerek İngiltere pazarına yönelik projelerinden söz etti.

“FONU GERİ ALMAK İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”

Denktaş, Turizm Fonu’nun Maliye Bakanlığı’na devredilmesinin çok büyük bir yanlış olduğunu; geri almak için sonuna kadar mücadele edeceğini ifade etti. Turizm teşviklerinin geç ödenmesinin nedeninin bundan kaynaklandığını belirten Serdar Denktaş, turizmde bürokrasiyle, mali zihniyetle hareket edilemeyeceğini, ödemelerin seri olması gerektiğini söyledi.

Serdar Denktaş, eko turizm için önemli bir teşvik dönemine girmek üzere olduklarını kaydederek, Kıbrıs Türk kültürünün ve mutfağının daha ön plana çıkarılmasının da gündemlerinde bulunduğunu ve çalışmaların sürdüğünü; ocak ayında sektörün ilgili bölümlerine bu konularda neler yapılacağını anlatıp başvuru alacak duruma ulaşacaklarını bildirdi.

“1 milyon turiste ulaşmak temel hedefimizdir” diyen Serdar Denktaş, sıfırdan başlamak yerine var olanı düzeltip yola devam edilirse 2018’de 3 milyon turiste bile ulaşılabileceğini söyledi.

SANER YENİDEN SÖZ ALDI

Yeniden söz alan UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, turist hedeflerine ulaşabilmek için yatak kapasitesinin yüzde 200 artırılması gerektiğini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.