1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZELLEŞTİRME SÜRECİNİN BAŞLANGICI
ÖZELLEŞTİRME SÜRECİNİN BAŞLANGICI

ÖZELLEŞTİRME SÜRECİNİN BAŞLANGICI

Elektrik zammını şiddetle protesto etti:

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu (KIB-TEK) düze çıkarma gerekçesiyle elektriğe yüzde 18 ile yüzde 29 oranında yapılan zammı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler-Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP-BG/DP-UG) koalisyon hükümetini protesto etti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümeti, KIB-TEK konusunda köklü çözüm üretmek yerine elektriğe zam yapmakla eleştirerek, yaşananları kurumun özelleştirme sürecinin başlatılması olarak değerlendirdi.

“Kötü yönetilerek zora sokulan KIB-TEK’in borç yükünün elektriğe yüzde 18 ile yüzde 29 oranında zam yapılarak vatandaşa ödettirilmesi insafsızlıktır. Reform hükümeti olacağız, KIB-TEK’i özerkleştireceğiz diyenler statükonun hükümeti olmuşlardır” diyen İzcan, yapılanın AKP ile işbirliği içersinde KIB-TEK’i özelleştirme adı altında yeşil sermayeye peşkeş çekmek olduğunu savundu.

İzcan, süreçte KIB-TEK’e borcu olup ödemeyen kesimlerin görmezden gelindiğini, elektrik borcunu ödeyen kesimlerin ise zam ile cezalandırıldığını iddia etti.

İzcan yazılı açıklamasında, halka, sivil toplum örgütleri ile sendikalara Hükümete karşı “sivil itaatsizliği hayata geçirme ve elektrik zammını ödememe” çağrısı yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.