1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ”ÖZELLEŞTİRME YASASI İLE İLGİLİ ENDİŞELERİMİZ VAR”
”ÖZELLEŞTİRME YASASI İLE İLGİLİ ENDİŞELERİMİZ VAR”

”ÖZELLEŞTİRME YASASI İLE İLGİLİ ENDİŞELERİMİZ VAR”

Önemli olan yasanın geçmesi...

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, Özelleştirme  (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın yasalaşmasıyla ilgili kuvvetli endişeleri olduğunu belirtti.

Genel Sekreter Hüdaoğlu,  söz konusu yasa tasarısının ivediliğinin Meclis’te oybirliği ile kabul edilmesinin olumlu olmakla birlikte bunun yeterli olmadığını, önemli olanın yasanın geçmesi olduğunu kaydetti.

Hüdaoğlu, “TDP milletvekillerinin tasarının komitede ilk sıraya alınması önerisine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun ısrarla cevap vermemesinin, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın da Meclis’e gelmeyerek olumsuz tavır sergilemesinin endişelerini kuvvetlendirdiğini” savundu.

TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu  bir televizyon kanalına konuk olarak, TDP’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi, gündemdeki konuları değerlendirdi.

“HÜKÜMET PROGRAMINA UYULMUYOR”

CTP-BG ile DP-UG koalisyon hükümetinin verdiği bir çok sözü tutmadığı gibi hükümet programına da uymadığını ileri süren Hüdaoğlu,“Sayın  Başbakan ‘hükümet programına uyulmuyorsa sorun var’  dedi. Başbakan gerçekten haklı, çünkü sorunlar büyük” ifadelerini kullandı.

Bir yılını dolduran hükümetin özellikle sivilleşme-demokratikleşme konuları ile Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halk Oylaması Yasaları ile kamu ve hukuk reformlarına yönelik gerekli adımları atmadığını belirten Hüdaoğlu, ayrıca, Türkiye ile imzalanan ekonomik protokolün revize edileceği, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın kaldırılacağı, Kıb Tek’in özerkleştirileceğine yönelik sözlerin de tutulmadığını savundu.

Hükümet programının üçlü kararnamelerin kaldırılmasını da içerdiğini anımsatan Hüdaoğlu, ancak CTP-BG ile DP-UG’nin tam tersine müşavir ordusunu büyütmeye devam ederek, 50’den fazla atama gerçekleştirdiklerini ileri sürdü.

“AKINCI’YI DESTEKLEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Hüdaoğlu, TDP’de bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi yönünde tam bir görüş birliği oluğunu belirtti. 

Mustafa Akıncı’nın halkla paylaştığı 4 maddelik vizyonu benimsediklerini ifade eden Hüdaoğlu,  Akıncı’nın desteklenmesi yönündeki görüşü TDP Parti Meclisi’nde en kısa sürede resmileştireceklerini vurguladı.

ABBAS SINAY’IN İSTİFASI

TDP Genel Sekreteri Hüdaoğlu, CTP-BG Milletvekili Abbas Sınay’ın istifasının Meclis’te CTP-BG ile DP-UG milletvekillerinin oyları ile reddedilmesinin  bir kişinin hür iradesine yönelik müdahale olduğunu  savundu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.