1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZER HATAY, ÖLÜMÜNÜN 1’İNCİ YILDÖNÜMÜNDE...
ÖZER HATAY, ÖLÜMÜNÜN 1’İNCİ YILDÖNÜMÜNDE...

ÖZER HATAY, ÖLÜMÜNÜN 1’İNCİ YILDÖNÜMÜNDE...

Lefkoşa Kabristanlığı’nda mezarı başında...

A+A-

 

Merhum Gazeteci-Yazar Özer Hatay, ölümünün 1’inci yılında yarın saat 10.30’da Lefkoşa Kabristanlığı’nda mezarı başında anılacak.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti (KTGC) Başkanı Akay Cemal yayınladığı mesajda,   Kıbrıs Türk basınının duayenlerinden Gazeteci-Yazar Özer Hatay’ın ölümünün 1’inci yıldönümü kapsamında yarın Lefkoşa Kabristanlığı’nda tören düzenleneceğini bildirdi.

Akay Cemal mesajında, merhum Özer Hatay’ın mensubu olduğu topluma bir ömür boyu hizmet eden birisi olduğunu kaydetti.
 
Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti ile Dış Basın Birliği Başkanlığı görevleri de yapan Hatay’ın ayrıca EOKA’nın terör estirdiği dönemde Lefkoşa Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki Kokkino Drimitya Esir Kampı’nda da kaldığını anımsattı.

Akay Cemal yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Kıbrıs Türk halkının en zor günlerinde bir basın mensubu olarak hizmet veren değerli meslektaşımız Özer Hatay, aynı zamanda yıllarca Hürriyet Gazetesi’nin Kıbrıs muhabiri olarak da önemli çalışmalarda bulundu. Türkiye kamuoyunun Kıbrıs davasıyla ilgilenmesinde önemli katkıları oldu. Daha sonra Dünya Gazetesi’nin Kıbrıs muhabirliğini yapan Özer Hatay, yaşamının son günlerine kadar meslekten kopmadı. Kıbrıs Türk sporuna yaptığı katkılar yanında, Var Oluş Mücadelesi döneminde mücahit olarak da önemli hizmetlerde bulundu. “

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.