1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY: “BİZ YENİ İSİM KONUSUNDA ONAYIMIZI VERDİK”
ÖZERSAY: “BİZ YENİ İSİM KONUSUNDA ONAYIMIZI VERDİK”

ÖZERSAY: “BİZ YENİ İSİM KONUSUNDA ONAYIMIZI VERDİK”

Özersay, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından ismi her iki tarafa da iletilmiş olan,

A+A-

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından ismi her iki tarafa da iletilmiş olan yeni Kıbrıs Özel Danışmanı’yla ilgili olarak Kıbrıs Türk tarafının onayını verdiğini, ancak bu konuda Kıbrıs Rum tarafının henüz bir yanıt vermemiş olması nedeniyle ismin açıklanmasının diplomatik teamüllere uygun olmayacağını vurguladı.

Kıbrıs Rum basınında BM Genel Sekreteri’nin atanması muhtemel yeni Özel Danışmanı ile ilgili olarak çıkan haberler konusunda Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklamada bulunan Kudret Özersay,  böyle önemli bir konunun, Rum tarafının yanıtının ne olduğu henüz açıklanmamışken Rum basınına sızdırılmış olmasını ciddiyetsizlik olarak tanımladı. Özersay şöyle dedi:

“Kıbrıs Rum tarafı, önerilen yeni ismi bizim gibi kabul etse dahi Birleşmiş Milletler’in bu konudaki kuralları gereği bu yeni ismin BM Genel Sekreteri tarafından BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması ve bunun ardından bizzat Genel Sekreter tarafından açıklanması gerekir. Kısa bir süre önce BM Genel Sekreteri tarafından yeni bir Özel Danışman atanmasına ilişkin olarak Rum basınına yapılmış olan sızdırmaların olumsuz  sonuçlarını hep birlikte gözlemlemiştik. Şimdi Sayın Genel Sekreter’in inisiyatif alarak attığı bu yeni adımla ilgili olarak yine bir ciddiyetsizlik örneği sergileniyor olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Tarafların bu tür süreçlerde hem diğer tarafın rızasına hem de Birleşmiş Milletler’e saygı göstermesi olmazsa olmazdır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.