1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY, DOWNER İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ BİLDİRDİ
ÖZERSAY, DOWNER İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ BİLDİRDİ

ÖZERSAY, DOWNER İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ BİLDİRDİ

Toparlanıyoruz Hareketi Lideri Kudret Özersay, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile görüştüğünü bildirdi.

A+A-

Kudret Özersay, Toparlanıyoruz Merkez Ofisi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaptığı görüşmede, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’e, müzakerelerin sonuç alıcı olabilmesi ve 45 yıldır yapılanın aksine bir çıkış yolu bulunabilmesi için görüşlerini ilettiğini belirtti.

“Daha önce basında da ifade ettiğim üzere bu adada yaşayan iki halkın ve genel olarak Doğu Akdeniz bölgesinin diğer aktörlerinin, tanıma/statüsünü yükseltme benzeri tartışmalara saplanmadan yaratıcı şekilde işbirliği modelleri geliştirmelerinin gerekli ve mümkün olduğuna inanıyorum. Eğer bu gölgede ekonomi, ulaşım, turizm ve enerji konularında zaman içinde taraflar arasında karşılıklı-bağımlılık yaratacak işbirliği modellerini adım adım hayata geçirebilirsek o zaman çatışma ve istikrarsızlık riski de azaltılmış, hatta ortadan kaldırılmış olacaktır” diyen Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Eğer güney Kıbrıs'taki ekonomik kriz Kıbrıs Rum lideri tarafından masaya doğrudan oturmamak için bir bahane olarak kullanılma noktasına dönüştürülmesin diyorsak, o zaman daha farklı diplomatik girişimlerle taraflar arasındaki diyaloğu hayata geçirmek gerekir. Tabi eğer bu adada gerçekten bu iki halk için somut bir şey yapmak istiyorsak."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.