1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY: “DURUMU İDARE ETMEK İÇİN DEĞİL, SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ADAY OLDUM”
ÖZERSAY: “DURUMU İDARE ETMEK İÇİN DEĞİL, SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ADAY OLDUM”

ÖZERSAY: “DURUMU İDARE ETMEK İÇİN DEĞİL, SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ADAY OLDUM”

ÖZERSAY: “DURUMU İDARE ETMEK İÇİN DEĞİL, SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ADAY OLDUM”

A+A-

ÖZERSAY: “DURUMU İDARE ETMEK İÇİN DEĞİL, SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ADAY OLDUM”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, “durumu idare etmek için değil, sorunları azimle çalışıp çözmek için aday olduğunu” belirterek, seçilmesi durumunda cumhurbaşkanının anayasal ve yasal yetkilerini kullanacağını, vatandaşın sorunlarının çözümü için Meclis’i ve hükümeti yerine göre teşvik edeceğini, yerine göreyse harekete geçmeye zorlayacağını söyledi.

Basın bürosunun açıklamasına göre Özersay dün Lefkoşa’da Lefkoşa Türk Belediyesi ve Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nı ziyaret ederek çalışanlarla görüştü; Girne’de ise Karadeniz Kültür Derneği üyeleriyle biraya geldi.

Özersay Girne ziyareti sırasında yaptığı konuşmada adaylığının toplumun her kesiminden vatandaşlar tarafından desteklendiğini görmekten memnun olduğunu söyledi.

Özersay şöyle konuştu:

“HALKIN DEĞİŞTİRME KUDRETİNE GÜVENİYORUM”

“Kıbrıs Türk halkının adaylığıma, ortaya koyduğum düşüncelere sahip çıktığını görüyorum. Bu sandığa da yansıyacaktır, Kıbrıs Türkünün sağduyusuna güveniyorum. Bir şey olmak için değil, bir şeyler yapmak için aday oldum, durumu idare etmek için değil sorunları çözmek için bu yolu yürüyorum. Birilerine değil halka, halkın değiştirme kudretine güveniyorum.”

Özersay, gönüllüleriyle birlikte gerçekleştirdiği Girne ziyaretinde vatandaşlarla ve Karadeniz Kültür Derneği yetkilileriyle de buluştu.

Özersay, vatandaşın devlete güveninin de giderek sarsıldığını belirterek, partizanlıktan ve adam kayırmacılıktan dolayı birçok sorunun yaşandığını vurgulayarak tüm bunların üstesinden gelmenin yolunun bir yerden başlamak olduğunu söyledi. Halk tarafından seçilen cumhurbaşkanının bir irade ve siyasi liderlik ortaya koyması gerektiğini söyleyen Özersay, yerleşmiş kalıpların dışında bazı adımların atılması gerektiğine inandığını dile getirdi.

Particilik ve adam kayırmacılığın devletin içinin boşalmasına neden oluğun belirten Bağımsız Aday Özersay, işinin uzmanı olamayan kişilerin hak etmedikleri mevkilere gelmesinden dolayı bu sorunların yaşandığına işaret etti.

Kıbrıs’ta çözüm olsa da olmasa da devletin kurumlarının çalışması gerektiğinin altını çizen Özersay, hükümet ve partilerin halka yaklaşım açısından aynılaşma yaşadığını savundu.

Özersay, herhangi bir siyasi partiye kurumsal ya da duygusal bağı olmayan tek aday olduğunu ifade ederek, cumhurbaşkanlığı görevini tarafız şekilde yürüteceğine vurgu yaptı. Bu kadar yıl belirli bir siyasi partiyi değil, müzakere masalarında sadece Kıbrıs Türk tarafını temsil ettiğini belirten Özersay, cumhurbaşkanlarının içerideki sorunlarımızın çözümü için bir siyasi liderlik göstermesi, aynı zamanda iç sorunların çözümü konusunda yetkilerini kullanması gerektiğini söyledi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.