1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY: “FELTMAN 6 MAYIS’TAKİ TOPLANTIYA KATILMAK İSTERSE MEMNUN OLURUZ”
ÖZERSAY: “FELTMAN 6 MAYIS’TAKİ TOPLANTIYA KATILMAK İSTERSE MEMNUN OLURUZ”

ÖZERSAY: “FELTMAN 6 MAYIS’TAKİ TOPLANTIYA KATILMAK İSTERSE MEMNUN OLURUZ”

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Kıbrıs müzakerelerine ilgisini artırıyor. Ban, bunun bir göstergesi olarak Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman’ı Kıbrıs’a gönderiyor.

A+A-

ÖZERSAY: “FELTMAN ÖZLÜ MÜZAKERELERİN BAŞLAYACAĞI 6 MAYIS’TAKİ İLK TOPLANTIYA KATILMAK İSTERSE MEMNUN OLURUZ”

 BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Kıbrıs müzakerelerine ilgisini artırıyor. Ban, bunun bir göstergesi olarak Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman’ı Kıbrıs’a gönderiyor.

4 Mayıs’ta Kıbrıs’a gelecek olan Genel Sekreter Yardımcısı Feltman, 5 Mayıs Pazartesi Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le ayrı ayrı görüşecek. Feltman ayrıca müzakereciler Kudret Özersay ve Andreas Mavroyannis ile de bir araya gelecek.

BM’den yapılan açıklamaya göre, Feltman, 5 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Lider Anastasiadis’le ayrı ayrı bir araya gelecek. 6 Mayıs’a kadar Ada’daki temaslarını sürdürecek olan Jeffrey Feltman, Türk ve Rum müzakerecilerle de görüşecek.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban ile 21 Nisan’da New York’ta yaptığı görüşmenin; Ban’ın, Feltman’ı Kıbrıs’a göndereceğini söylemişti. Bir süre önce adaya gelmesi olasılığından bahsedilen Feltman’ın bu gelişinin Cumhurbaşkanı’nın New York ziyareti ile hız kazandığı ve erkene alındığı düşünülüyor. Feltman’ın “Kıbrıs sorununda aktif rol üstleneceği, bunun da, bundan sonra Ada’ya daha sık geleceği” belirtiliyor.

Öte yandan, Feltman’ın ziyareti sırasında müzakerecilerle de görüşme yapacak olması yanında, 6 Mayıs’ta iki müzakereci arasında başlayacak özlü müzakerelerin ilk toplantısına bizzat katılıp toplantıyı yönetebileceği de haber veriliyor. Bu konuda görüşüne başvurulan Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, “Sayın Feltman özlü müzakerelerin ilk toplantısına katılıp toplantıyı bizzat yönetmek isterse biz Kıbrıs Türk tarafı olarak bundan memnuniyet duyarız. Biz zaten BM’nin müzakere sürecine, Ortak Açıklama’da yer alan prensiplere sadık kalınarak, daha aktif şekilde katılmasını destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

BM Genel Sekreteri’nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jefrrey Feltman’ın Lefkoşa ara bölgede de incelemeler yapacağı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.