1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY GİAD ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ
ÖZERSAY GİAD ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

ÖZERSAY GİAD ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Özersay, Kıbrıs Türk tarafı olarak müzakere sürecinin daha fazla uzamasına gerek olmadığını düşündüklerini söyledi.

A+A-

ÖZERSAY: “MÜZAKERE SÜRECİNİN DAHA FAZLA UZAMASINA GEREK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, Kıbrıs Türk tarafı olarak müzakere sürecinin daha fazla uzamasına gerek olmadığını düşündüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Özersay, dün Genç İşadamları Derneği’ni (GİAD) ziyaret ederek Kıbrıs müzakerelerinde gelinen süreçle ilgili bilgiler verdi.

GİAD’ın davetiyle gerçekleştirilen ziyarette konuşan Özersay  GİAD’ın yeni yönetimini kutlayarak, Başkanlığa seçilen Ceyhun Tunalı’ya da başarılar diledi.

Yapılan her müzakereciler görüşmesi sonrası kamuoyuna basın aracılığıyla bilgi verdiğini kaydeden Özersay, toplumun farklı kesimlerinin bir yandan müzakere süreci diğer yandansa Kıbrıs Türk halkının geleceğini ilgilendiren bazı uluslararası gelişmeler konusunda bilgilendirilmesinin ve süreçlere katılmasının önemine dikkat çekti.

Özersay, GİAD gibi gençlerin ülkenin sorunlarıyla ilgili inisiyatif aldıkları bir sivil toplum örgütüne sadece bilgilendirme yapmak için değil gençlerin birikiminden ve sorgulayıcı mantığından yararlanarak katkılarını almak için bir ziyaret gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Özersay, ülkede son dönemde siyasette yaşanan bazı gelişmelerin de toplumun kendi gençlerine ve yeni nesle giderek artan bir güven duyduğunu gösterdiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda çok daha fazla görünür olması ve sesinin duyulabilmesi için GİAD ve benzeri sivil toplum kuruluşlarının zaman zaman kamu otoritelerine göre çok daha etkili katkı koyabileceklerine dikkat çeken Özersay, GİAD ile bir süredir devam eden temasın ve görüş alış-verişinin bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi.

Müzakereci Özersay, herhangi bir ayırım gözetmeksizin bu tür bilgilendirme toplantılarını toplumun farklı kesimleriyle ve talepte bulunan tüm sivil toplum örgütleriyle yapmaya hazır olduklarını ve bu yolla ortaya çıkacak sağlıklı diyalog sayesinde Kıbrıs Türk halkının geleceğiyle ilgili olarak son derece önemli olan bu konuda ortak bir toplumsal vizyonun şekillenebileceğini belirtti.

Ziyarette Özersay her iki tarafın sunduğu öneriler, müzakere sürecinin sonuç alıcı olabilmesi için atılması gereken adımlar, bir süredir yoğun şekilde dünyanın çeşitli başkentlerinde yapmış olduğu diplomatik temaslar ve Doğu Akdeniz bölgesinde devam eden hidrokarbon/enerji tartışmalarıyla ilgili olarak bilgiler verdi. Bilgilendirmenin ardından Özersay kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.