1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY, GİRNE’DE EMEKLİLERLE BİRARAYA GELDİ
ÖZERSAY, GİRNE’DE EMEKLİLERLE BİRARAYA GELDİ

ÖZERSAY, GİRNE’DE EMEKLİLERLE BİRARAYA GELDİ

Özersay, partizanlık ve adam kayırmacılıktan dolayı, hizmet ve bürokraside kalitenin kalmadığını ileri sürerek,

A+A-

ÖZERSAY: “YENİ NESİLLERE FIRSAT VE GÖREV VERİLMELİ”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, partizanlık ve adam kayırmacılıktan dolayı, hizmet ve bürokraside kalitenin, kalmadığını ileri sürerek, devletin tüm kurumlarına çeki düzen vermek gerektiğini belirtti.

Özersay, ülkede yeni bir nesil yetiştiğine dikkati çekerek, sadece Cumhurbaşkanlığı görevine değil, diğer tüm görevlere de yeni neslin gelmesi gerektiğini savundu.

Seçim Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Özersay, KKTC Emekliler Derneği’nin Girne Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaretinde yönetim kurulu ve üyelerle bir araya gelen Özersay, cumhurbaşkanlığına aday olmanın onur verici bir durum olduğunu kaydederek, vizyonunu anlattı ve soruları yanıtladı.

Özersay, geçmişte yaşananları hatırlatarak değişik aşamalarda toplumun kendi kendini ayakta tutması ve devletin oluşmasında farklı katkıları olan Emekliler Derneği mensuplarının, siyasi ve her alanda verilen mücadelede KKTC’nin oluşumuna kadar geçen süreçte büyük katkıları olduğunu dile getirdi.

Kudret Özersay, Kıbrıs Türk kimliğini yaşatmak için verilen mücadelenin sonunda kurulan devletin çok daha iyi çalışan, kendi içerisinde adil hizmet üreten ve vatandaşın güven duyduğu bir devlet olması için kurumlarının adil hizmet üretmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı’nın görevine bakıldığı zaman bugüne kadar hep müzakerelerin üzerinde durulduğuna dikkat çeken Özersay,  müzakerelerin dışında da belli başlı görevleri olan Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıs Türk tarafını müzakerelerde temsil edecek ve haklarını savunacak en üst mevki olduğunu söyledi. Özersay,”Bu makama gelecek olan kişi, hangi niteliklere haiz olması gerektiğini çok iyi düşünmeli” dedi.

Müzakereler ve dış temsiliyet haricinde anayasal sistemin bir parçası olan Cumhurbaşkanı’nın devletin başı olduğunu söyleyen Özersay, bu makamın görev ve yetkilerini anlatarak Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etme yetkisinin olduğunu ve dilediği zaman bu yetkiyi kullanabileceğini hatırlattı. 

Cumhurbaşkanı’nın ülkenin iç sorunları ile ilgili olarak hükümete doğru yol gösterme ve ağırlığını koyma gibi bir duruş göstermediğini de söyleyen Özersay, hukukun üstünlüğü, adil hizmet üretilmesi ve bu yolda bu devletin kurumlarının iyi çalışarak vatandaşın devlete olan güveninin yeniden kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

“CEVAP SADECE KIBRIS TÜRK TARAFINDA DEĞİL”

47 yıl aradan sonra kapsamlı çözüm bulunabilir mi bulunamaz mı diye bakıldığı zaman bunun cevabının sadece Kıbrıs Türk tarafında olmadığını belirten Özersay,  yapıcı bir vizyon ile uğraş vermek gerektiğini kaydederek, kapsamlı çözüm bulunamaması halinde Kıbrıs Türkü olarak bu topraklarda var olmaya devam etmek zorunda olduğuna işaret etti. 

“Müzakere masasında bizi en iyi şekilde kim temsil eder sorusunu kendi kendimize sormamız gerekiyor” ifadesini kullanan Özersay, bu görevi en iyi şekilde yerine getirebileceğine inandığı için yola çıktığını söyledi.

Özersay, “Çözüm bizim irademiz dışında geliştiği veya bulunmadığı takdirde Kıbrıslı Türkler olarak varlığımızı korumak için bu devletin bu kurumlarına çeki düzen vermek zorundayız” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinden bahseden Özersay,  kamuda adam kayırmacılığın ve partizanlığın önüne geçilebileceğini söyledi.

Özersay, diplomasi, hukuk, siyaset bilimi ve genel anlamda uluslararası ilişkiler konusunda uzmanlığı olan, yabancı dile hakim birisinin bu ülkeye ve Kıbrıs Türk’üne çok şey verebileceğini, Kıbrıslı Türklerin bölgesel bir aktör olmasını mümkün kılabileceğine inandığını belirtti.

“DEVLETİN KURUMLARINA ÇEKİ DÜZEN VERMEMİZ GEREKİR”

Kudret Özersay, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk kimliğini yaşatmak istiyorsak, bu devletin kurumalarına çeki düzen vermemiz gerekir. Devletin kurumları yeterli hizmet üretmiyor. Adam kayırmacılığı ve partizanlık devam ediyor. Tayin ve terfilerde, işe alımlarda, disiplin kurallarının uygulamasında yetkili olan Kamu Hizmeti Komisyonu’nun başkan ve üyelerini Cumhurbaşkanı atıyor. Bu görevlere işinin ehli olan, adam kayırmacılık ve partizanlık yapmayacak olan tarafsız isimlerin atanması ile bu düzensizliğin bir yerden düzeltmesi gerekir”

Belli bir siyasi partinin başında ya da içinde yer alan isimlerin tarafsız ve bağımsız olmayacağının altını çizen Özersay, herkese eşit mesafede durabilecek, herhangi bir partiye vefa borcu olmayan, sıradan vatandaşın sorunlarına çözüm bulabilecek bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyaç olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.