1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY: “GÖSTERMELİK DEĞİL GERÇEK BİR DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAĞIM”
ÖZERSAY: “GÖSTERMELİK DEĞİL GERÇEK BİR DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAĞIM”

ÖZERSAY: “GÖSTERMELİK DEĞİL GERÇEK BİR DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAĞIM”

ÖZERSAY: “GÖSTERMELİK DEĞİL GERÇEK BİR DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAĞIM”

A+A-

ÖZERSAY: “GÖSTERMELİK DEĞİL GERÇEK BİR DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAĞIM”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, sivil toplum örgütleriyle yaptığı temaslar çerçevesinde Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği ve İşadamları Derneği’ne ziyaretlerde bulunarak vizyonunu anlattı.

Özersay ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda Kıbrıs Türk halkının ihtiyacı olan şeyin göstermelik değil, gerçek bir değişim olduğunu söyleyerek, aynı şeyleri tekrarlamak ve durumu idare etmek için aday olmadığını, gerçek bir değişimi sağlayacağını belirtti.

Özersay’ın seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre, seçilmesi halinde bir cumhurbaşkanı olarak, görevlerini yerine getirirken hükümetlerin ya da siyasi parti yöneticilerinin değil halkın yararını esas alacağını belirten Özersay, “Çünkü benim önceliğim vatandaşın yararıdır, ülkenin yararıdır” dedi.

Özersay, Kıbrıs Türk tarafının bir çözüm vizyonu ile kendi önerilerini kendisinin geliştireceği, yapıcı bir vizyonla müzakere masasında aktör olarak bulunacağı, her zaman devrede olarak kendi geleceğini ilgilendiren her konuda haklarını kendisinin savunacağı ve meseleleri Türkiye’ye havale etmeyeceği bir yapıya ihtiyaç olduğunu ve bunu sağlayacak olanın da müzakerelerde tecrübe sahibi yeni bir liderlik olduğunu savundu.

Özersay, müzakere masasında hakların en iyi şekilde savunulabilmesi ve Kıbrıs Türkünün en iyi şekilde temsil edilebilmesi, görünür kılınabilmesi için “nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var” diye halkın kendi kendisine sorması gerektiğini kaydederek, hukuk ve siyaset biliminden anlayan bir ismin takındığı tutum ve tavrın önemli olduğunu vurguladı.

Özersay, bu görevi en iyi şekilde yapabileceğine inandığı için bu yola çıktığını dile getirdi.

“TURİZMDE KUMAR VE GECE KULÜPLERI ÜZERİNDEN BIR YERE VARILAMAZ”

YÖDAK yasasının Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülmesi gerektiği görüşünü dile getiren Özersay, cumhurbaşkanının görevinin sadece Kıbrıs müzakereleri değil, anayasal ve yasal görevleri çerçevesinde cumhurbaşkanının siyasi liderlik göstermesi gerektiğini söyledi.

Özersay cumhurbaşkanının görev ve yetkilerini de detaylı şekilde anlattı ve bu çerçevede atacağı adımları somut örneklerle açıkladı.

Turizm konusuna da değinen Özersay, turizmde kumar ve gece kulüpleri üzerinden bir yere varılamayacağı; turizmin kara paranın ve kayıt dışılığın olduğu bir sürece sürükleneceği öngörüsünde bulundu.

Turizm konusunda bir master planının hayata geçirilmesi ile bir takım sorunların önlenebileceğine de dikkat çeken Özersay, Güney Kıbrıs ile yapılacak bir takım girişimlerle turist akışının sağlanabileceğini belirtti.

MARAŞ

Bir soru üzerine kapalı Maraş konusunda önerilerini dile getiren Özersay, Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetimi altında eski mal sahiplerinin kullanımına açılmasının gerek bölgeye gerekse ülke ekonomisine yapacağını düşündüğü  olumlu etkiyi anlattı.

Özersay, sadece inşaat sektörüne değil diğer yan sektörlere de canlılık getirecek olan böyle bir hamle ile işsizlik sorununun çözümüne de katkı konulacağı inancını ifade etti.

Özersay, “müzakere etmeden önce  tek yanlı ama olumlu bir adımla kapalı Maraş’ı Kıbrıs Türk yönetiminde açmalıyız. Uluslararası alanda itibar görmek istiyorsak kendi kurumlarımızı ve sistemimizi uluslararası hukuka olabildiğince yaklaştırmamız ve uyumlu hale getirmemiz gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğine vurgu yapan Özersay, siyasi partilere olan güvensizlikten dolayı partilerin içerisinde rahatsızlıklar olduğunu dile getirerek, belediye seçimlerinde yaşananları örnek gösterdi.

Özersay, “Vatandaşın kendisi bu görev ve bu ülke için en iyisi kimse onu seçmelidir” diyen Özersay “bu seçim siyasi partilerin değil, vatandaşın seçimi olacak” ifadelerini kullandı.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.