1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY: ‘’HALKIN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM’’
ÖZERSAY: ‘’HALKIN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM’’

ÖZERSAY: ‘’HALKIN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM’’

ÖZERSAY: ‘’HALKIN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM’’

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, vatandaşına sahip çıkabilecek, sıradan vatandaşın halinden anlayabilen bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı ve ‘halinizden anlayan birini bu göreve seçiniz’ dedi. Özersay, halkın sağduyusuna güvendiğini de söyledi.

 

Seçim bürosundan verilen bilgiye göre, bağımsız aday Kudret Özersay İskele ve Karpaz bölgelerini ziyaret etti.

Halkın artık çok da güven duymadığı bazı parti yöneticileri ile bu yolu yürümektense Kıbrıs Türk halkını yanına alarak çok daha onurlu bir yol yürümeyi tercih ettiğini söyleyen Özersay, ‘’Bu ülkenin tüm vatandaşlarının, Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güveniyorum. Halk kendi geleceğine sahip çıkıyor. Bunu hergün  çok daha net biçimde görüyoruz. Bu seçimi toplumun sahip çıkması ile kazanacağım’’ dedi.

Derince köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Özersay, müzakere sürecini değerlendirdi. 

Özersay yaptığı konuşmada Kıbrıs müzakerelerinde sonuca ulaşmanın çok kolay olmadığının belirterek, müzakerelerde sonuca ulaşmanın yalnızca Kıbrıs Türk halkının iradesi ile olmayacağına vurgu yaptı. Özersay, Kıbrıs Türk tarafının bir çözüm vizyonu ile olumlu bir şekilde müzakere masasında olması gerektiğini söyleyerek, cumhurbaşkanının dışarıda bizi olması gerektiği gibi temsil etmesinin önemine vurgu yaptı. 

Özersay, ‘’ben Kıbrıs sorununu ben tek başıma çözerim diyemem ama yüzde birlik bir ihtimal de olsa çözülmesi için en iyi şekilde müzakere yapar ve haklarımızın korunacağı bir çözüm için aktif bir diplomasi ile gerekli duruşu sergilerim’’ dedi.  Özersay, dış ilişkileriiyi bir şekilde yürütmek zorunda olunduğuna da vurgu yaparak yüzde bir ihtimal dahi olsa çözüm için uğraşmaya değdiğini söyledi.

Özersay, vatandaşın sorunlarının hem kamuoyunun gündemine gelmesi hem de belirli bir duyarlılık olması açısından aktif bir duruş ortaya koyacağını dile getirerek, yapılan yasaların uygulanması bağlamında bir çaba ortaya koyacağına vurgu yaptı.  Siyasette verilen sözlerin tutulması bir yana var olan kuralların uygulanmaması konusunda da sıkıntılar olduğuna değinen Özersay, Cumhurbaşkanın yetki ve görevlerini hatırlatarak Anayasaya ve ilgili yasalara göre Cumhurbaşkanının bakanlar kuruluna başkanlık edebileceğini, meclisi olağanüstü toplantıya çağırabileceğini söyledi. Özersay,  cumhurbaşkanının çevre konusu gibi ülkenin geleceğini doğrudan ilgilendiren konuların uygulanmasında çıkan sıkıntıları ele almak amacı ile bakanlar kuruluna başkanlık ederek, hükümeti adım atmaya zorlaması gerektiğini dile getirdi.

Ziyareti  esnasında devletin siyasi anlamda içinde bulunduğu durumu değerlendiren Özersay, partizanlık ve adam kayırmacılıktan dolayı adaletsizlik yaşandığını savundu. Özersay partizanlık ve adam kayırmacılık yapmadan, herkese eşit mesafede duracak ve uluslar arası alanda Kıbrıs Türkünü en iyi şekilde temsil edecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, vatandaşların artık adil hizmet istediğini ve bunu da bir siyasi partiye vefa borcu olmayan, işinin ehli bir Cumhurbaşkanının yapabileceğini söyledi.

Özersay, bağımsız ve tarafsız cumhurbaşkanının içerideki ve dışarıdaki sorunların çözümü ile ilgili enerjisi ve dinamizmi olması durumunda bu görevi çok daha iyi yapabileceğini dile getirerek cumhurbaşkanlığı makamının emeklilik makamı olmadığını vurguladı.

Özersay, 20 sene önce de bugün aday olan siyasilerin yeniden aday çıktığını hatırlatarak, geçmişte partilerden aday çıkan kişilerin bugün ‘’ben bağımsızım’’ dediğinde bağımsız olmadığını savunarak, ortada bir güvensizlik olduğunu söyledi. Vatandaşın bu durumun farkında olduğunu ifade eden Özersay, ‘ben bağımsız bir aday olduğumu ispatlamış durumundayım’ dedi.

Siyasette de emeklilik yaşının olması gerektiğini söyleyen Özersay, artık siyasette gençlerin bu görevi üstlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Vatandaşına sahip çıkabilecek, sıradan vatandaşın halinden anlayabilen bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Özersay, ‘halinizden anlayan birini bu göreve seçiniz’ dedi.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.