1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY: “HER KESİMDEN GÜÇLÜ BİR DESTEK VAR”
ÖZERSAY: “HER KESİMDEN GÜÇLÜ BİR DESTEK VAR”

ÖZERSAY: “HER KESİMDEN GÜÇLÜ BİR DESTEK VAR”

ÖZERSAY: “HER KESİMDEN GÜÇLÜ BİR DESTEK VAR”

A+A-

BAĞIMSIZ ADAY ÖZERSAY, GÜZELYURT VE LEFKE BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

ÖZERSAY: “HER KESİMDEN GÜÇLÜ BİR DESTEK VAR”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, her kesimden güçlü destek aldığını kaydetti.

Özersay, Güzelyurt Sanayi Bölgesi, Lefke Çarşısı, Gaziveren, Bademliköy ve Yedidalga’yı ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu.

Seçim bürosundan verilen bilgiye göre, Özersay, gönüllüleriyle birlikte yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalarda, toplumun her kesiminden, genç-yaşlı, partili-partisiz, köyde veya şehirde kalan binlerce destekçisi olduğunu gördüğünü ifade ederek, “Destek verenlerin büyük bölümü sessiz şekilde, çok öne çıkmadan bana destek veriyorlar” dedi.

Toplumun büyük bir bölümünden kendisine yönelik sessiz ve güçlü bir destek olduğunu gördüğünü ifade eden Özersay, bu desteğin izlemekte olduğu yeni siyaset anlayışından kaynaklandığını kaydetti.

“BU DEĞİŞİM OLACAK, BAŞARACAĞIZ”

Vatandaşların artık güvenebilecekleri, işinin ehli, konusunun uzmanı olan yeni nesilden insanların bu görevlerde olmasını desteklediğini ifade eden Özersay, “Bu değişim olacak, başaracağız” dedi.

Özersay, seçimlerde Kıbrıs Türkü’nün lehine bir sonuç çıkacağına inandığını belirterek, işinin ehli kişilerin göreve gelmesinin Kıbrıs Türkü’nün yararına olacağını ifade etti.

Kıbrıs konusundaki tecrübesinden bahseden Özersay, 12 yıl boyunca yürüttüğü müzakerecilik görevini anlattı. Özersay, ülke yönetiminde bugüne kadar yaşanan en büyük sorunun; “partizanlık ve adam kayırmacılığı” olduğuna vurgu yaparak, verilen hizmetin hem adil olmadığını hem de vatandaşın devlete güvenini sarsacak nitelikte olduğunu savundu, bunun önüne geçebilecek cumhurbaşkanlarının belli bir partiye vefa borcu olmaması gerektiğini söyledi.

Özersay, “Eğer gerçekten bağımsız bir Cumhurbaşkanı istiyorsak, toplum olarak kendi kendimize olan güveni yerle bir eden, adeta ruhumuzu kurutan eski, eskimiş siyaset anlayışından tez zamanda uzaklaşmamız gerekiyor” dedi, bu iradenin 19 Nisan’da sandığa yansıyacağı konusunda şüphesinin olmadığını kaydetti.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, şöyle devam etti:

“19 Nisan’da devletin başını seçiyoruz. Cumhurbaşkanı, siyasi partiyi değil, halkını savunmalıdır. ‘O seçilsin bu seçilsin’ diye siyasi parti yöneticilerinin vereceği işarete ihtiyacınız yoktur. Siz tüm adaylara bakın. Bu görevi en iyi kim yapar, gerçek anlamda bağımsız kimdir ve bunları yapmaya enerjisi olan kimdir sorularını kendinize sorun. Kararı siz verin, en iyisini siz seçin.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.