1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY : ''SORUMSUZSUNUZ''
ÖZERSAY : ''SORUMSUZSUNUZ''

ÖZERSAY : ''SORUMSUZSUNUZ''

Toparlanıyoruz Hareketi lideri Kudret Özersay, “Elektrik kurumunun bu kadar büyük bir borcu olmasının sorumlusu vatandaş değil, yıllarca kamu kurumlarının borcunu ödemeyerek borcun faizle katlanmasına neden olan siyasilerdir. Şimdi kendi hatalarının ve so

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi lideri Kudret Özersay, “Elektrik kurumunun bu kadar büyük bir borcu olmasının sorumlusu vatandaş değil, yıllarca kamu kurumlarının borcunu ödemeyerek borcun faizle katlanmasına neden olan siyasilerdir. Şimdi kendi hatalarının ve sorumsuzluklarının faturasını zaten son dönemde dövizdeki dalgalanmalar sonucunda alım gücü düşen halka, garibana kesmeye kalkıyorlar. Buna hakları yoktur” dedi.

Toparlanıyoruz Hareketi yaptığı açıklamada, sürdürdüğü köy sohbet toplantılarına Çamlıbel, Tepebaşı ve Hisarköy ziyaretleri ile devam ettiklerini bildirdi.

Bu ziyaretler sırasında köylülerin en fazla elektrik konusundaki huzursuzluğunun dikkat çekici olduğunu söyleyen Hareket lideri Özersay “bugün sulu tarım yapılan köylerde bahçesindeki su motorunu çalıştıracak olan üretici elektriğe zam yapılması durumunda ciddi bir sıkıntıya girecek ve o zaman önünde iki seçenek kalacak: Ya bu işi yapmaktan vazgeçecek ya da bu zammı ürün fiyatlarına yansıtmak zorunda kalacak ki o da kendisini kurtarmaya yetmeyecek. Çünkü hepimiz de çok iyi biliyoruz ki o noktada karın önemli bölümü toptancılara gidiyor, üreticilere değil” ifadelerini kullandı.

Hafta sonu ziyaret edilen köylerde çok sayıda vatandaşın dönümlerce arazisinin kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadan kamulaştırıldığını tesadüfen öğrendiklerini, henüz kendilerine herhangi bir tazminat da ödenmediğini ama araziler içinde çalışmaların başladığını söylediklerini savunan Toparlanıyoruz Hareketi lideri Özersay “kamulaştırma konusunda yürürlükte bulunan kendi yasasına saygısı olmayan bir kamu kurumuna bu halk nasıl güvensin, nasıl “devletim var” desin? Bu dönemde vatandaşların elindeki belki tek anlamlı yatırım aracı olan taşınmaz malları da devlet keyfi şekilde almaya kalkarsa bu ülkenin iyi bir yere gelebilmesi için bu insanlardan hangi konuda fedakârlık isteyebilirsiniz ki?” sorularını sordu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.