1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY: “ÜLKEDE CİDDİ BİR SİYASİ LİDERLİĞE İHTİYAÇ VAR”
ÖZERSAY: “ÜLKEDE CİDDİ BİR SİYASİ LİDERLİĞE İHTİYAÇ VAR”

ÖZERSAY: “ÜLKEDE CİDDİ BİR SİYASİ LİDERLİĞE İHTİYAÇ VAR”

ÖZERSAY: “ÜLKEDE CİDDİ BİR SİYASİ LİDERLİĞE İHTİYAÇ VAR”

A+A-

ÖZERSAY: “ÜLKEDE CİDDİ BİR SİYASİ LİDERLİĞE İHTİYAÇ VAR”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, ülkede ciddi bir siyasi liderliğe ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Özersay, seçim çalışmaları çerçevesinde Akçay ve Zümrütköy’ü ziyaret ederek, vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonunu anlattı ve soruları yanıtladı.

Ofisinden yapılan açıklamaya göre Özersay, Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek veren gönüllülerin eşlik ettiği Akçay ve Zümrütköy ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde neden aday olduğunu anlattı.

Ülkede ciddi bir siyasi liderliğe ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Özersay, şunları söyledi:

“Ülkeyi bu kadar yıldır yönettiğini sananlar, vatandaşı devlete küstürdükleri gibi, ciddi anlamda umutsuzluğa ittiler. Artık bu belirsizliği ortadan kaldıracak adımların devlet politikası haline gelmesini sağlayacak ciddi bir siyasi liderliğe ihtiyaç vardır.

Kişisel, ailesel, zümresel yahut partisel çıkarları değil, ülke menfaatini düşünen ve tarafsız davranacak olan bir siyasi liderliğe ihtiyacımız vardır. Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bu nedenle aday oldum”.

“DEVLETİN BU BÖLGE İNSANINA GÜVEN VERMESİ LAZIM”

Kudret Özersay, yıllarca Kıbrıs Türkü’nün hayatının merkezinde Kıbrıs müzakerelerinin yer aldığına, ama bu sürecin sonuç üretememesi nedeniyle toplumun kendi kendine olan güvenini de zamanla yitirdiğine dikkat çekerek, şunları ifade etti:

“Oysa devlet, ucu açık ve sonuç alıcı olmayan bu müzakere süreçlerinde kendi vatandaşına bu bölgeye yatırım yapılması konusunda gerekli güvenceyi verebilmeliydi. Bugün geldiğimiz noktada devletin bir nevi üvey evlat muamelesi yaptığı batı bölgesinde yaşayan insanımız; cenazesini dahi Lefkoşa’ya defneder duruma gelmişse, evladına bir ev alacağında kendi yaşadığı bölgeyi değil de Lefkoşa yahut Girne’nin yakınlarını seçer hale gelmişse o zaman bu ülkeyi yönetenler vatandaşa bu güveni veremediler demektir.

Devletin bu güveni verebilmesinin yollarından biri; bu bölgeye, bölge gençliğinin yaşadığı işsizliğe çare olacak şekilde üniversite kampüs yatırımlarının özendirilmesidir. Örneğin. YÖDAK Yasası’nın yürütülmesinden sorumlu olan bir Cumhurbaşkanlığı makamı var. Vatandaşa taahhüdüm; üniversiteler konusunda görev yapan YÖDAK kanalıyla genel olarak ülkenin, özelde de bu bölgenin ihtiyaçlarını dikkate alan çalışmalar yapılmasını sağlamaktır. Kuşkusuz bunları tamamlar tamamlamaz da Cumhuriyet Meclisi’nin ve Bakanlar Kurulu’nun gündemine taşımaktır.”

“MECLİS’İ BÖLGENİN SORUNLARINI ELE ALMAK İÇİN TOPLANTIYA ÇAĞIRACAĞIM”

Özersay, Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi durumunda, özellikle Güzelyurt ve bölgesinde yaşanan mazbata sorunu; üretici ödemelerinin “siyasilerin iki dudağı arasına bağlı olması” sorunu; işsizlik ve genel anlamda Kıbrıs müzakerelerindeki durum nedeniyle bölgede yaşanan belirsizlik sıkıntısını da Meclis’in ve Bakanlar Kurulu’nun gündemine taşıyacağını, Meclis’i bölgenin sorunlarını ele almak için toplantıya çağıracağını söyledi.

Kudret Özersay, cumhurbaşkanlarının bir yandan müzakere ederken öte yandan da kendi vatandaşlarının bu ülkeye olan inançlarını yitirmeyecekleri bir devlet yapısı için uğraş vermeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Eğer vatandaşınız ülkeyi terk etmeyi düşünmeye başlamışsa, eğer gençleriniz işsizlik nedeniyle bahis ve uyuşturucu gibi bağımlılık yaratan alışkanlıklar edinmeye başlamışsa Cumhurbaşkanı olarak sizin her şey yolundaymış gibi yemekler, kurdele kesilerek yapılan açılışlar ve resepsiyonlarla zaman geçirmeniz doğru olmaz. Ben böyle bir durumda, özellikle de Güzelyurt ve bağlı köylerdeki umutsuzluğu ve sıkıntıları gördükten sonra rahat uyuyamam. Cumhurbaşkanı olmam durumunda bölge insanının sıkıntılarını aşmak için gerek hükümeti gerekse Meclis’i özel bir çaba harcamaya teşvik edeceğim” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.