1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZERSAY'DAN ATAMA TEPKİSİ!
ÖZERSAY'DAN ATAMA TEPKİSİ!

ÖZERSAY'DAN ATAMA TEPKİSİ!

Prof. Dr. Kudret Özersay sosyal medyadan atamaları eleştiren bir yazı paylaştı.

A+A-

Atamalar/görevden almalar nasıl mı olmalı?
1- Emekliliği yaklaşan partililer/destekçiler atanmalı ki DAHA İYİ BİR NOKTADAN EMEKLİ olabilsinler!
2- İşin ehli olup olmamasına bakılmadan KOALİSYON İÇİNDEKİ PAZARLIKLARA göre görevden alınmalı, atama yapılmalı ki koalisyon bozulmasın!
3- İşin ehli olup olmamasına bakılmadan PARTİ İÇİNDEKİ PAZARLIKLARA göre görevden alınmalı, atama yapılmalı ki parti içindeki paylaşımda denge bozulmasın ya da kurultayda istenen sonuç alınabilsin!
4- Üçlü kararname yöntemi, “yanlıştır, değiştireceğiz” sözü verilerek göreve gelindikten sonra sağlanan suistimal imkanından yararlanmak için AYNI YÖNTEMLE datlı datlı pek çok görevden alma ve atama yapmalı!
5- Belirli bir makam/mevki yaratılırken o dönemde görevde olan hükümete veryansın edilmeli, “bu yaptığınız Anayasaya aykıdır, hukuksuzluktur” denilmeli, ama daha sonra hükümet olunca o “YANLIŞ” olan kuruma kendisi de çatır çatır atamalar yapmalı!
6- Atama ya da görevden alma kararını Halkın seçip göreve getirdiği kişiler değil, siyasi partinin organları kararlaştırmalı, BAKANLAR KURULU değil PARTİNİN KURULLARI esas olmalı!
7- Kısa bir süre sonra gidecek olan hükümet, YANGINDAN MAL KAÇIRMA azmi ve kararlılığıyla yapabildiği kadar çok atama yapmalı, o ana değin boş bıraktığı yerleri görev değişikliği öncesi mutlaka doldurmalı!
8- Görevden alırken müşavir yaratılıp yaratılmadığına özen gösterilmemeli, FAZLA MÜŞAVİR GÖZ ÇIKARMAZ prensibine uygun olarak toplumda yeni ve ÖRNEK bir sınıf yaratırcasına birileri görevden alınmalı ve müşavir yapılmalı!
9- Görevden alırken de, birilerini göreve getirirken de GEREKÇE açıklanmamalı, keyfi şekilde hareket edilerek bu kararın neden alındığının toplum tarafından TAHMİN EDİLMESİ keyfi topluma yaşatılmalı!
10- Görevden alırken kesinlikle performans kriterleri uygulanmamalı!
11- Atama yapılırken GÜVENİLİR İSİMLER OLMALARI İÇİN hısımlık ya da akrabalık esas alınmalı, akrabalık derecesi arttıkça ilgili Bakan ya da Başbakan’ın güveninin iyice pekişeceği akılda tutulmalı!
Evet,
“Devlet malı deniz, yemeyen domuz!” diyorsanız;
DEVLETİ BATIRMAK ve bu Halkın iradesini bir yerlere TESLİM ETMEK istiyorsanız;
Siyasete güveni YERLE BİR ETMEK istiyorsanız;
atama ve görevden almalarda yapmanız gerekenler yukarıdaki gibidir.
Yani bugüne değin birkaç istisna dışında yapılan neyse o...

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.