1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGECAN KIBRIS'A GELECEKTİ…
ÖZGECAN KIBRIS'A GELECEKTİ…

ÖZGECAN KIBRIS'A GELECEKTİ…

Ancak Özgecan Kıbrıs’a gelemeden cenazesi geldi... Annesi, Kıbrıs planını anlattı;

A+A-

Türkiye’de tecavüz edilerek öldürülen Özgecan Aslan’ın yazda Kıbrıs’a gelme planı olduğu öğrenildi. Ancak Özgecan Kıbrıs’a gelemeden temsili cenazesi geldi.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, yaz aylarında Kıbrıs’a gelerek çalışma planı yapan Özgecan Aslan’ın yaz gelmeden temsili cenazesi geldi.

Mersin’de cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için bugün Lefkoşa’da temsili cenaze töreni düzenlendi. Eylemde kadına yönelik şiddet protesto edildi.

Selimiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından üzerinde Özgecan Aslan’ın fotoğraflarının olduğu boş tabut omuzlanarak, Kuğulu Park’a yüründü.

Annesi, Kıbrıs planını anlattı

Özgecan’ın Türkiye’deki gerçek cenazesinde ise, genç kadının annesi Songül Aslan, kızının yazda çalışmak için Kıbrıs’a gelmeyi planladığını açıkladı.

Songül Aslan, kızının cenazesinin ardından yaptığı açıklamada, kızının ailesine destek olmak için yazda Kıbrıs’a gelip çalışmayı planladığını anlattı. Acılı anne, o esnada kendisini telefonla arayan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’ndan kızı için adalet istedi. Songül Aslan Başbakan’a “Öyle iki üç yıl yatıp çıkmasınlar, en ağır cezayı alsınlar” dedi.

Kızının mesleğinde başarılı olmak istediğini anlatan Songül Aslan, emekli olmasına rağmen kızının yüzde 50 burs ile gittiği okul masraflarını karşılamak için yeniden çalışmaya başlamış bir anne… Özgecan Aslan ise, emekli maaşını kızının okuluna yatıran ve çalışarak kazandığı para ile evi geçindiren anneye destek olmak için yaz aylarında Kıbrıs’a gelip çalışacaktı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.