1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÖZGÜR BASININ OLMADIĞI YERDE ÖZGÜR TOPLUM DA OLAMAZ”
“ÖZGÜR BASININ OLMADIĞI YERDE ÖZGÜR TOPLUM DA OLAMAZ”

“ÖZGÜR BASININ OLMADIĞI YERDE ÖZGÜR TOPLUM DA OLAMAZ”

“DEMOKRASİ, EVRENSEL BARIŞ VE ADALET İLKELERİNDEN ÖDÜN VERMEYEN…”

A+A-

CUMHURBAŞKANI AKINCI: “(BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORUNDA) YERİMİZİ DAHA ÜST SIRALARDA ÇIKARMAK İÇİN HEPİMİZİN SORUMLULUKLARI VARDIR”

“ÖZGÜR BASININ OLMADIĞI YERDE ÖZGÜR TOPLUM DA OLAMAZ”

“DEMOKRASİ, EVRENSEL BARIŞ VE ADALET İLKELERİNDEN ÖDÜN VERMEYEN; DİL, DİN, RENK VE KÖKEN AYRIMI YAPMAYAN; ŞEFFAFLIK, DOĞRULUK VE TOPLUMSAL FAYDAYI KENDİSİNE İLKE EDİNEN; AHLAKİ DURUŞA SAHİP BİR BASIN VAZGEÇİLMEZDİR”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ın basın özgürlüğü raporundaki sırasının daha üste çıkarılmasında herkese sorumluluk düştüğünü söyledi.

Akıncı, demokrasi, evrensel barış ve adalet ilkelerinden ödün vermeyen, dil, din, renk ve köken ayrımı yapmayan, şeffaflık, doğruluk ve toplumsal faydayı kendine ilke edinen, ahlaki duruşa sahip bir basının vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, 11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün 2015 yılı raporunda Kuzey Kıbrıs’ın basın özgürlüğü bakımından 200 ülke arasında 76’ncı sırada yer aldığı ifade edilmektedir. Yerimizi daha üst sıralarda çıkarmak için hepimizin sorumlukları vardır” dedi. Akıncı, düşüncelerinden ve düşüncelerini ifade etmelerinden ötürü katledilen dünyadaki tüm basın emekçilerini de saygı ile andığını kaydetti. 

Kıbrıs Türk basınının, toplumsal mücadelenin önemli unsurlarından birisi olarak, bir buçuk asra yakın bir geçmişe sahip olduğuna işaret eden Akıncı, basın camiasının öncü isimleri tarafından zor koşullarda ve sınırlı olanaklarla başlatılan gazetecilik faaliyetlerinin, günümüzde toplumsal yaşamımız ve demokrasimiz bakımından vazgeçilmez bir konuma yükseldiğini söyledi.

“ÖZGÜR BASIN OLMADIĞI YERDE ÖZGÜR TOPLUM DA OLMAZ”

Bugün Kuzey Kıbrıs’ta birbirlerinden farklı görüşlere ve değişik bakış açılarına sahip çok sayıda gazetenin çok sesliliğe katkı yaptığını kaydeden Akıncı, “Özgür basının olmadığı yerde özgür toplum da olamaz. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan ifade ve düşünce özgürlüğünün gerçek anlamda, hiçbir engelle karşılaşmadan yaşam bulması zorunludur” dedi.

“DEMOKRASİ, EVRENSEL BARIŞ VE ADALET İLKELERİNDEN ÖDÜN VERMEYEN…”

Cumhurbaşkanı Akıncı, demokrasi, evrensel barış ve adalet ilkelerinden ödün vermeyen; dil, din, renk ve köken ayrımı yapmayan; şeffaflık, doğruluk ve toplumsal faydayı kendisine ilke edinen; ahlaki duruşa sahip bir basının vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Akıncı, “Hiç de kolay olmayan koşullarda meslek icra eden ve toplumsal yaşamımıza büyük katkı sağlayan tüm basın emekçilerinin Basın Günü’nü kutlar, esenlikler dilerim” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.