1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜR BİR VATAN BIRAKMAK İÇİN CANLARINIZI FEDA ETTİNİZ”
ÖZGÜR BİR VATAN BIRAKMAK İÇİN CANLARINIZI FEDA ETTİNİZ”

ÖZGÜR BİR VATAN BIRAKMAK İÇİN CANLARINIZI FEDA ETTİNİZ”

ÖZGÜR BİR VATAN BIRAKMAK İÇİN CANLARINIZI FEDA ETTİNİZ”

A+A-

EROĞLU :“ÖZGÜR YAŞAMAK VE SİZDEN SONRAKİ NESİLLERE ÖZGÜR BİR VATAN BIRAKMAK İÇİN CANLARINIZI FEDA ETTİNİZ”

GÜL: “EŞSİZ KAHRAMANLIKLARINIZ, ŞANLI TARİHİMİZDEKİ MÜSTESNA YERİNİ HER ZAMAN MUHAFAZA EDECEK, YENİ NESİLLER, SİZLERİ DAİMA MİNNET VE ŞÜKRANLA HATIRLAYACAKTIR”

 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla saat 18:00’da başlayan törende, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklâl Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Tören Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla son buldu.

Boğaz Şehitliği’ndeki törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Yüksek Mahkeme Başkanı adına Şafak Öneri ve Ana Muhalefet Partisi Başkanı Hüseyin Özgürgün, Siyasi Parti Genel Başkanları, Üniversite Rektörleri, Dernek ve Kurum ve Kuruluşlar  katıldı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu törende anıt özel defterine şunları kaydetti:

“Aziz Şehitlerimiz,

Kıbrıs Türkünün onurlu var olma mücadelesinde, özgür yaşamak ve sizden sonraki nesillere özgür bir vatan bırakmak için canlarınızı feda ederek şehadet mertebesine ulaştınız.

Asil Türk milletinin Kıbrıs’taki temsilcileri olarak, Türkiye’den gelen ırkdaşlarımızla beraber tüm dünyaya Türk’ün en büyük hasletini, bağımsız yamak uğruna gerekirse canını vermekten çekinmeyeceğini gösterdiniz.

Sizin uğrunda can verdiğiniz bu topaklar, akıttığınız kanla vatan olmuştur. Bugün Anavatan Türkiye’nin sonsuz desteğiyle özgürce yaşadığımız vatanımızdan, sizler de Mücahit ve Mehmetçikler olarak, vatan topraklarında huzur içinde yatıyorsunuz.

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan siz aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz”

GÜL

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de anıt özel defterine şunları yazdı:

 “Aziz Şehitlerimiz,

Büyük Türk Ulusu’nun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü’nün varlık, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi uğruna 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nda canlarınızı düşünmeden feda ederek mukaddes şehadet mertebesine eriştiniz.

Özgürlüğüne kavuşan bu topraklarda 40 yıl sonra bugün çağdaş, demokratik ve geleceğe güvenle bakan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yükseltmektedir.

Eşsiz kahramanlıklarınız, şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman muhafaza edecek, yeni nesiller, sizleri daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır.

Bu vesileyle, sizleri ve Büyük Türk Milleti’nin bekası için tarih boyunca canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor aziz hatıralarınızın önünde saygı ile eğiliyoruz.
Ruhlarınız şad olsun”.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.