1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ÖZGÜR GAYET SOĞUK KANLIYDI!"
"ÖZGÜR GAYET SOĞUK KANLIYDI!"

"ÖZGÜR GAYET SOĞUK KANLIYDI!"

"Özgür yapma!"

A+A-

Burcu Okumuş’un eşi tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmesine tanıklık eden Mustafa Gökhan Güneş, mahkemeye yaşanan vahşeti anlattı:
 

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 2017 yılında yaşanan olayda tartıştığı eşi 26 yaşındaki Burcu Okumuş’u bıçaklayarak öldüren Özgür Okumuş’un cinayet duruşması devam ediyor. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık dün yine yargı huzurundaydı. Davanın dünkü oturumunda olayın yaşandığı Yemen Kahvesi isimli işletmede çalışan ve cinayetin görgü tanıklarında biri olan Mustafa Gökhan Güneş, mahkemede gördüklerini anlattı. Güneş, sanık Özgür Okumuş’un, eşini, soğukkanlı bir şekilde öldürdüğünü iddia etti.

Facebook paylaşımları dikkatimi çekti

Tanık Güneş, olayın gerçekleştiği 18 Nisan 2017 tarihinde “Yemen Kahvesi” isimli işletmede mesaiye başlamasının ardından Özgür Okumuş’un karşı marketten bira aldığını gördüğünü ve Facebook hesabı üzerindeki isyankâr paylaşımlarını gördükten sonra endişelendiğini söyledi. Güneş, hemen işletmenin yan apartmanında bulunan Okumuş’un ikametgâhına gittiğini sanığa, “Abi sabah sabah neden içiyorsun diye” sorduğunu anlattı. Sanık Özgür Okumuş’un, kendisine, eşinin Haziran ayında mezun olacağını söyleyerek, “Bu ülkeden defolup gidiyoruz, keyfimden içiyorum” dediğini söylediğini ve ardından Burcu’yu kastederek, “Biraz sonra yengen gelecek, bize zengin kahvaltısı hazırla, ayağımıza giyecek çorap bulamıyoruz ama zengin kahvaltısı yapıyoruz” dediğini ve sanık ile gülüştüklerini aktardı.

Her şey bir anda oldu

Bu konuşmaların ardından “Yemen Kahvesi” isimli işletmeye geri döndüğünü ve Burcu Okumuş’un işletmeye gelmesinin ardından sanık Özgür Okumuş’a haber verdiğini anlatan Güneş, Özgür geldikten yaklaşık 10 dakika sonra bağrışma sesi duyduğunu ve sanık Özgür Okumuş’un, maktulün üzerine çullandığını ve onu yere düşürerek vurmaya başladığını gördüğünü söyledi. Güneş, ayrıca o esnada Özgür Okumuş’un elinde bıçak gördüğünü de mahkemeye aktardı.

Burcu kaçmaya başladı

Kendisinin, Özgür Okumuş’u arkasından tuttuğunu bu sırada Burcu Okumuş’un koşarak işletmenin dışına doğru kaçtığını anlatan Güneş, Özgür’ün de kendilerinden kurtularak maktulün peşinden gittiğini ve işletme dışında yakaladığını söyledi. Kendilerinin dışarda da müdahale etmeye çalıştığını ancak sanığın elindeki bıçağı kendilerine doğru gelişi güzel sallayarak, “Gidin lan size de vururum” diye bağırdığını belirten Güneş, ardından sanığın,  maktule bıçak darbelerini vurduğunu ifade etti.  

“Özgür yapma” dedi

Avukat İbrahim Demirtaş’ın sorusu üzerine Güneş, sanığın cinayeti işlediği sırada soğukkanlı olduğunu ve cinayeti işlemekten vazgeçmesi için yeterli zamanı olduğunu söyledi. Güneş, ayrıca maktulün bıçaklanmadan önce Özgür Okumuş’a, “Özgür dur, Özgür yapma” diye bağırdığını duyduğunu da sözlerine ekledi. Olay yeri krokisi mahkemeye emare sunuldu İddia Makamının dünkü duruşmadaki diğer tanığı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Polis Memuru Altan Küpe, çizmiş olduğu olay yeri krokisini mahkemeye emare olarak sundu. İddia Makamının dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi üzerine Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı, Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, davayı tanıkların dinlenmesine devam edilmek üzere 25 Mayıs Cuma gününe erteledi.

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.