1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN: “20 TEMMUZ’LA KIBRIS TÜRK HALKININ KADERİ DEĞİŞTİ”
ÖZGÜRGÜN: “20 TEMMUZ’LA KIBRIS TÜRK HALKININ KADERİ DEĞİŞTİ”

ÖZGÜRGÜN: “20 TEMMUZ’LA KIBRIS TÜRK HALKININ KADERİ DEĞİŞTİ”

ÖZGÜRGÜN: “20 TEMMUZ’LA KIBRIS TÜRK HALKININ KADERİ DEĞİŞTİ”

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “20 TEMMUZ’LA KIBRIS TÜRK HALKININ KADERİ DEĞİŞTİ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 20 Temmuz 1974’le Kıbrıs Türk halkının kaderinin değiştiğini; özgür ve bağımsız günlere kavuştuğunu belirtti.

Özgürgün, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının yıllar süren varoluş mücadelesini zaferle taçlandıran, kendi devlet çatısı altında egemen bir yaşama kavuşturan, “20 Temmuz 1974 Barış Harekatı”nın 41. yıldönümünü idrak etmenin büyük coşku ve gururunu yaşadıklarını” kaydetti.

Rum-Yunan ikilisinin, Kıbrıs Türklerinin adadaki varlığını imha etmeye yönelik başlattığı, 1963 yılı sonrasında daha da yoğunlaştırdığı saldırıların ve Kıbrıs Türklerinin güvenliğine yönelik gelişmelerin sadece bu coğrafyada değil tüm Doğu Akdeniz’de barış ve güven ortamının bozulmasına neden olduğunu belirten Özgürgün, mesajında şunları ifade etti:

“DEVLET OLGUSUYLA TANIŞTI”

“Akritas Planı çerçevesinde yaşatılan, kan ve şiddet dolu yılların Kıbrıs Türk halkı üzerinde egemen olması karşısında tedbir almaya zorlanan Anavatan Türkiye, çok zor şartlar altında onurlu bir direniş gösteren Kıbrıs Türk halkını baskı mezalimden kurtaran, yeniden mal, can ve gelecek güvenliği sağlayan, 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı’nı gerçekleştirmiştir.  Bu tarihle Kıbrıs Türk halkının kaderi değişmiş, özgür ve bağımsız günlere kavuşmuştur. Huzurlu bir yaşama kavuşma uğruna ortaya koyduğu haklı mücadele bu tarihten sonra Kıbrıs Türk halkını devlet olgusuyla tanıştırmıştır.

“AVRUPA TEMEL DEĞERLERİ KIBRISLI TÜRKLERİN DE HAKKI”

Kıbrıs Türk halkına reva görülen insanlık dışı uygulamaların haklı gösterilecek hiçbir yanı olmadığı gibi Avrupa temel değerleri olan demokrasi, insan hakları ve hukuk gibi olguların Kıbrıslı Türklerinin de en temel insan hakkı olduğu unutulmamalıdır.”

Özgürgün mesajında, merhum liderleri, Türkiye devlet ve hükümet yetkililerini saygıyla andı ve 41 yıl önce Kıbrıs Türk halkının özgür bir yaşama kavuşması için kahramanca savaşan, canlarını ortaya koyan Mücahit ve Mehmetçiklere teşekkür etti; şehitleri rahmetle andı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.