1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NU ELEŞTİRDİ
ÖZGÜRGÜN BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NU ELEŞTİRDİ

ÖZGÜRGÜN BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Özgürgün, CTP Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu eleştirerek,

A+A-

“BAŞARISIZLIĞINI UBP’Yİ KARALAYARAK ÖRTEBİLECEGİ, BAŞBAKANLIK ÖMRÜNÜ UZATABİLECEĞİ HAYALİNİ GÖRÜYOR”

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, CTP Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu eleştirerek, “Kendisini ne ülkeye ne de partisine kabul ettiremeyen Yorgancıoğlu,  başarısızlığını UBP’yi karalayarak örtebileceği, Başkanlık ve Başbakanlık ömrünü uzatabileceği hayalini görüyor” iddiasında bulundu.

Özgürgün, yaptığı yazılı açıklamada, “Yorgancıoğlu’nun yalan yanlış açıklamalarla, biten tükenen Başbakanlık görevi ile hükümetinin ömrünü uzatamayacağını öne sürdü.

Özgürgün, KTHY’nin UBP’nin hataları sonucu değil 2004-2009 yılları arasında CTP’nin verdiği zararlar ve vizyonsuzluğu nedeniyle battığını söyleyerek, şunları ileri sürdü:

“CTP Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu artık ne yapacağını ne diyeceğini iyice şaşırdı. Başarısız, uyumsuz, ne yaptığını bilmez, ne söylediyse tersini yapan hükümetin Kıbrıs Türk halkına verdiği zararlar arttıkça Yorgancıoğlu daha da kötüye gidiyor. Kendisini ne ülkeye ne de partisine kabul ettiremeyen Yorgancıoğlu’ başarısızlığını’ UBP’yi karalayarak örtebileceği, başkanlık ve başbakanlık ömrünü uzatabileceği hayalini görüyor.

CAS çalışanları ile uzlaşmak açlık grevi başlayınca aklına gelen, aylardır insanları süründüren Yorgancıoğlu, KTHY’yi batıranın UBP değil CTP olduğunu çok iyi biliyor ama olayı saptırıyor. Dahası, bugün karla devraldıkları CAS’ı batıran da onlardır. Durdurulan çalışanları Yerel Seçimlerin atlatılmasına dek gizleyen onlar oldukları gibi.

KTHY’nin batma sebebi 2004-2009 yılları arasında CTP kadrolarının KTHY de yaptıkları hatalar ve vizyonsuzluklarıdır. THY dünya devi olma yolunda ilerlerken KTHY’yi THY’den koparan CTP olmuştur. KTHY’nin başına havacılıktan anlamayan bir yönetimi getiren de CTP’dir.

KTHY dosyasını açan biziz. Sonuna dek gidilmesini de isteyen biziz. UBP bu ülkeye zarar vermedi, vermez. Bu ülkeye zarar veren, Devleti içine sindiremeyen, hedefledikleri yolda her şeyi yapabileceğini, her türlü iki yüzlülüğü sergileyebileceğini ispat eden ve kendi sempatizanları tarafından bile acımasızca eleştirilen CTP yöneticileridir.

Ama bu böyle gitmeyecek. CTP iktidardan yine gidecek ve ülke yine rahatlayacak. Bu hükümet bitmiştir. Ya, yeni bir hükümet kurulacak ya da erken seçime gidilecek. UBP her ikisine de hazırdır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.