1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN: BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NUN KAFASI DAĞINIK
ÖZGÜRGÜN: BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NUN KAFASI DAĞINIK

ÖZGÜRGÜN: BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU’NUN KAFASI DAĞINIK

Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun son günlerde psikolojisinin bozulduğunu ileri sürerek, “Kafası dağınık, hatta çok karışık sanki vücuttan ayrılmış” dedi.

A+A-

ÖZGÜRGÜN, YORGANCIOĞLU TAK’A YAPTIĞI AÇIKLAMALARI DEĞERLENDİRDİ…

HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN, KOALİSYON HÜKÜMETİ’Nİ ELEKTRİĞE YAPILAN ZAMLA GUİNNES REKORLAR KİTABINA “ZAM ŞAMPİYONU” OLARAK GİRECEĞİNİ İDDİA ETTİ

Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun son günlerde psikolojisinin bozulduğunu ileri sürerek, “Kafası dağınık, hatta çok karışık sanki vücuttan ayrılmış” dedi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun çeşitli konulara ilişkin Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)’a yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Hüseyin Özgürgün, Özkan Yorgancıoğlu başkanlığındaki Koalisyon Hükümeti’nin, elektrik sorununun çözümüne ilişkin yaptıkları, akaryakıta, gaza derken elektriğe yapılan zamlar nedeniyle Guinnes rekorlar kitabına “zam şampiyonu” olarak gireceğini ileri sürdü.

Başbakan Yorgancıoğlu’nun elektrik zammıyla ilgili olarak “5-7 günlük yakıt kalmıştı, zam zorunluydu” dediğine işaret eden UBP Genel Başkanı Özgügün, “UBP, hükümeti beş buçuk ay önce sizlere bırakmıştır. Demek oluyor ki bu sürede hiç tedbir alınmamış, üstüne üstlük kurum, yüz milyonluk zarara uğratılmıştır. Yüz atmış yedi günün yüz altmış gününü elde olanla geçirdiler, altı - yedi gün kalınca da ‘alın size yüzde otuzluk zam, hem de bu zamla elektriksiz kalmayacağınızın garantisi de yok” dedi.

Hüseyin Özgürgün, Hükümet’te enerjiden sorumlu bakana göre ay sonu ülkenin elektriksiz kalabileceğini hatırlatarak şöyle dedi:

“Sayın başbakan açıklamasında bu zammı telafi için yüzde 1 oranında kamu çalışanlarına   Ocak 2014 de artış yansıması düşündüklerini söylüyor.İlahi sayın Başbakan, her hanenin  faturasına 80-120 TL arası yansıyacak zammı, yüzde 1 maaş artışı ile nasıl telafi edecek? Yoksa kamu çalışanlarının tümünü 10 bin TL maaş alır diye mi kabul ediyor. Bu nasıl hesap? Yanıtlamalıdır.”

Hükümet’in elektrik artışını kamu çalışanlarına bu şekilde telafi etse bile, özel sektörde çalışanları, esnafı, çiftçiyi, hayvancıyı, turizmciyi, narenciyeciyi nasıl telafi edeceği sorusunu soran Özgürgün, “Yoksa halkımızın bu bölümü örgütlü değil diye dikkate mi alınmıyor? Yeter ki sendikalar ses vermesin gerisine boş mu veriliyor” ifadesini kullandı.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Bu da yetmiyor sayın Başbakan hala daha Türkiye’den sağlanacak enerjiyi kabul etmiyor. Onun yerine pervanelerden, atık yakıtlarından söz ediyor” diyerek, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yıllardır kamuda çalışan geçicilerin yalnız bir bölümünün, yani UBP döneminde alınanların durdurulmasına ilişkin çelişkili açıklama yaptığını ileri sürerek bu durumu eleştirdi.

Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’nun geçen hafta Meclis kürsüsünden “durdurma kararı yok” dediğini, son 3-4 yıllık geçiciler için bakanlıklara gereklilik ve verimlilikle ilgili yazı yazdığını söylediğini hatırlattı.

“Açıklamaya bakınız .Üç dört yıldır amirlerinden olumlu sicil alarak görevlerini sürdürenleri, hangi bakan ya da müdür nasıl karalayacak, sicillerini nasıl terse çevirecek. Bugünkü açıklamasında ise sadece 2013’de Başbakanlığa alınanların durdurulmasından söz ediyor” ifadelerini kullanan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Sayın Başbakan bu insanları ekmeğinden ederken gerekçesini açıklamak zorundadır” dedi.

Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun röportajda kurultayda genel başkanlığı kaybettiği takdirde Başbakanlığı da bırakacağını söylediğini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Sayın Başbakan halkımızın oylarıyla hükümet kurma aritmetiğine ulaşan CTP’nin  hükümet programına  meclisten onay alarak ortaklık hükümetini kurmuştu. Sayın Yorgancıoğlu bu mesajı CTP delegelerine göndermiş olabilir, ancak Başbakanlık makamını delegeler değil, halkımız verir. Başka bir ifade ile Başbakanlık görevini bir partinin delegeleri belirlemez. CTP delegeleri mesajı sayın Yorgancıoğlu’nun  lehine okusa da,  onu genel başkan seçse de bu anlayışla göreve devam etmesi halinde halkımızın ve örgütlerimizin baskısı onu, o koltuktan en kısa sürede kaldıracaktır.”

UBP Genel Başkanı Özgürgün, CTP/BG  delegelerinin oylarının Yorgancıoğlu’nu başbakanlık koltuğuna bağlayamayacağını iddia ederek, Hükümet’in söylendiği gibi reform hükümeti olmadığını ileri sürdü.

Özgürgün, Hükümet’in doksan dakikalık maçın dokuzuncu dakikasında uzatmaları oynayan umutsuz takım görünümünde olduğuna işaret ederek, “Başbakanın kafası bugünlerde çok dağınık, hatta dağınık değil vücudundan ayrılmış, bağımsızdır. Allah ona kolaylık, halkımıza ve bizlere de sabırlar versin” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.