1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ
ÖZGÜRGÜN BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ

ÖZGÜRGÜN BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “Hükümet, icraatlarını halkımızın beklentileri doğrultusunda yapmaktayız” şeklindeki söylemini eleştirdi.

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “HÜKÜMETİN BÜTÇE AÇIĞI 500 MİLYONU AŞACAK. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YİNE BATIRILACAK”

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “plansızlık temelinde, sağa sola savrularak, rotasız yol aldığını” iddia ettiği hükümetin, yıl sonu itibariyle bütçe açığının 5 yüz milyon Türk Lirasını aşacağını, ülkenin 2008 yılında olduğu gibi yine batırılacağını ileri sürdü.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Özgürgün, “Ülke sorunlarına çare olacak icraatlarla var olan sıkıntıların giderilmesini sadece Kıbrıs sorunun çözümüne bağlayarak işin içinden sıyrılmaya çalışan Başbakan, hala daha halkımızı, bizleri kandırmaya çalışıyor” dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “Hükümet, icraatlarını halkımızın beklentileri doğrultusunda yapmaktayız” şeklindeki söylemini eleştirerek, “Başbakanın hayal görmenin çok ötesinde bir noktada olduğunu, hayretle ve şaşkınlıkla izliyoruz”ifadelerini kullandı.

“Hükümetlerin görevi, 50 yıllık Kıbrıs sorununa çözüm umudu dağıtma değil, ekonominin önünü açacak, halkımızın günlük yaşam kalitesini artıracak plan, proje ve programlarla desteklenen icraatlardır. KKTC’nin refah ve mutluluğunu, sadece Kıbrıs sorunun çözümünde görmek ve beklemek için hükümette olmak koşul da değildir” ifadelerini kullanan Özgürgün, plansızlık temelinde, sağa sola savrularak, rotasız yol alan hükümetin yıl sonu itibariyle bütçe açığının 5 yüz milyon Türk Lirasını aşacağını, ülkenin 2008 yılında olduğu gibi yine batırılacağını ileri sürdü.

Hükümeti, Girne’de yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen sel baskınlarının tedbirlerini alamamakla suçlayan Özgürgün sözlerini şöyle tamamladı:

“Başbakan herhalde olası sel baskınlarına karşı alınması gereken tedbirleri, Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs sorunun çözümüne ilişkin temaslarından daha önemsiz görmüştür yada zaman bulamamıştır. Kaldı ki, bu temaslardaki değeli zamanlarını da Başbakan sıfatıyla değil, CTP Genel Başkanı olarak harcamaktadır. Dahası, tüm eylem ve söylemlerinde dans gereği bir adım ileri iki adım geri kuralını en iyi uyguladığı ortada dururken, kalkıp Sayın Cumhurbaşkanına da dil uzatabiliyor, dans etme diyebiliyor. Aradan 7 ay geçmesine rağmen, hala Ulusal Birlik Partisi’ni suçlayarak bir yere varmaya çalışan Yorgancıoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin hazırladığı 2013-2015 ekonomik programını tıpış-tıpış uygulamakta, oysa bu programı paket diye niteleyerek yırtacağını söylediğini gayet iyi hatırlamaktayız”.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.